Vsi v sredo niso stavkali, na OŠ Stročja vas je pouk potekal normalno

Darinka Brumen, sindikalna zaupnica OŠ Stročja vas, nam je kratko in jedrnato pojasnila, da se je večina zaposlenih izrekla, da se ne udeležijo shoda v Murski Soboti

Prlekija-on.net, petek, 16. marec 2018 ob 19:24
OŠ Stročja vas

OŠ Stročja vas

Kot je znano, se je v sredo, 14. marca, protestni stavki po podatkih SVIZ-a pridružilo okoli 40 tisoč zaposlenih v javnih vrtcih, osnovnih, glasbenih, srednjih in višjih šolah ter dijaških domovih. Shodi so potekali v enajstih mestih po Sloveniji, tudi v Murski Soboti, kjer se je pred gradom zbralo okoli tisoč stavkajočih iz 52 zavodov iz celotnega Pomurja.

Med njimi pa ni bilo zaposlenih na OŠ Stročja vas, kjer so tudi na spletni strani objavili sporočilo, da bo na dan stavke, tako v šoli kot v vrtcu, delo potekalo normalno. Darinka Brumen, sindikalna zaupnica OŠ Stročja vas, nam je ob tem kratko in jedrnato pojasnila, da se je "večina zaposlenih izrekla, da se ne udeležijo shoda v Murski Soboti".

Aprilska stavka najverjetneje zamrznjena
V sredo je glavni tajnik SVIZ-a Branimir Štrukelj med drugim napovedal, da se bodo, če dogovor z vlado ne bo sprejet, 17. aprila v Ljubljani stavkajoči zbrali pred vlado, parlamentom in sedeži koalicijskih strank. Po odstopu premierja Mira Cerarja pa bodo stavko najverjetneje zamrznili, saj je po besedah Štruklja nadaljevanje stavke brez partnerja, s katerim bi se pogajali, nesmiselno.

V Koordinaciji stavkovnih odborov sindikatov javnega sektorja, ki jo vodi Jakob Počivavšek, pa so medtem v odprtem pismu med drugim zapisali, da ni nikakršnega razloga za to, da vlada v odstopu, ki še ne opravlja tekočih poslov, v ponedeljek ne bi nadaljevala dogovorjenih pogajanj. Vlado pozivajo, da začeta pogajanja izpelje do konca in s tem prevzame svojo odgovornost ter izpolni zaveze, dane javnim uslužbencem leta 2016 ter tako naslednji vladi olajša začetek mandata.


Več v Kultura in izobraževanje