Predsednik vlade Miro Cerar odstopil

Cerar bo še naprej vodil nujne in tekoče posle vlade, predsednik republike Borut Pahor pa bo odločil, ali bodo volitve, ki bodo sledile, redne ali izredne

Prlekija-on.net, sreda, 14. marec 2018 ob 22:521
Miro Cerar

Miro Cerar

Premier dr. Miro Cerar je napovedal, da bo v DZ-ju podal odstopno izjavo. "Danes se je prelila kaplja čez rob, projekt drugi tir je doživel nov udarec, ki so ga povzročili tisti, ki želijo ustaviti pozitivni razvoj Slovenije. V takšnih zgodbah ne želim sodelovati," je v izjavi po današnji seji vlade povedal Cerar.

"Spoštovane državljanke in državljani, država je danes v bistveno boljšem stanju kot leta 2014. Oblast vračam v vaše roke", je Cerar sporočil javnosti. Pojasnil je, da je odločitev za odstop sprejel, ker je treba vedeti, kaj je prav in kaj narobe. "Gre za odgovornost, ki jo sprejemam, in odločitev, ki bi jo moral v taki situaciji sprejeti vsak zaupanja vreden politik. Na volitvah boste vi sodili, kaj je prav in kaj narobe in kdo si zasluži podporo."

Cerar bo še naprej vodil nujne in tekoče posle vlade, predsednik republike Borut Pahor pa bo odločil, ali bodo volitve, ki bodo sledile, redne ali izredne.



Več v Slovenija