Pri Mali Nedelji so se pridružili akciji »plačaj z verzom«

Na svetovni dan poezije so se prijetno družili ob jutranji kavi in zapisali svoje verze, ki so privreli iz srca

Prlekija-on.net, četrtek, 22. marec 2018 ob 19:18
Svetovni dan poezije v baru Žirafa

Svetovni dan poezije v baru Žirafa

Kulturno društvo Anton Krempl Mala Nedelja je tudi letos prijazno povabilo vse, ki po prvem pomladnem dnevu čutijo v srcu navdih za pesnitve, da se pridružijo akciji »plačaj z verzom« na svetovni dan poezije. Kljub mrzlemu jutru, v katerega smo se zbudili, smo se prvi pridružili akciji že ob 6. uri zjutraj. Letošnje leto je bila lokacija bar Žirafa. Na našo prošnjo se je z veseljem odzvala Maja Trbuc, vodja lokala. Prijetno smo se družili ob jutranji kavi in zapisali svoje verze, ki so nam privreli iz srca.

V društvu se zavedamo, da s takšnimi in podobnimi kratkimi akcijami dosežemo največ. Dobimo možnost tudi tisti, ki živimo na obronkih in ne izkusimo mestnega vrveža in kavarn. Kljub temu pa so nastale prave pesnitve tudi v našem prleškem narečju, na kar smo še posebej ponosni, saj skozi domači jezik in kulturo opozarjamo na nas. Tako se bomo v literarni sekciji tudi v letošnjem letu poigrali s pesnitvami, ki so nastale. Kako in na kak način pa naj bo še za enkrat skrivnost.

Liljana Peršak


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje