Ob prisotnosti predsednika države, v Veržeju podelili občinska priznanja

Proslava ob 19. občinskem prazniku Občine Veržej, kjer je slavnostni govornik bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor

Prlekija-on.net, nedelja, 27. maj 2018 ob 16:09
Dobitniki priznanj ob 19. občinskem prazniku Občine Veržej

Dobitniki priznanj ob 19. občinskem prazniku Občine Veržej

V soboto, 26. maja, je v Veržeju v kulturni dvorani Janeza Ferenca, potekala proslava ob 19. občinskem prazniku Občine Veržej. Na proslavi, kjer so podelili občinska priznanja ter nagrade in priznanje župana, je slavnostni govornik bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Predsednik je v svojem nagovoru spomnil na projekt "Podolgem in počez", v okviru katerega je lani peš prehodil Slovenijo, prav prvi dan pa ga je pot vodila skozi Veržej. Poudaril je, da je urejenost Slovenije, predvsem njenega podeželja, zasluga majhnih podeželskih občin, ki so vse od ustanovitve naprej razumele, da morajo k reševanju nalog pristopiti na praktičen način: "Koristno bi bilo, da izvoljeni predstavniki ljudstva poskušajo razumeti pričakovanja ljudi. Včasih se o določenih vprašanjih ni mogoče takoj poenotiti. Lokalne skupnosti pa dokazujejo, da lahko cilj dosežemo, če sodelujemo. To lahko predstavlja vzor državni politiki," je med drugim povedal predsednik.

Zbrane je nagovoril tudi župan Občine Veržej, Slavko Petovar, ki se je občankam, občanom in zaposlenim na občini zahvalil za predano delo in skupno iskanje rešitev, s katerimi soustvarjajo mozaik razvoja občine ter pohvalil člane in članice občinskega sveta, ki so po županovih besedah pred strankarske interese vedno postavili interese razvoja občine. Ob tej priložnosti je predsednik županu izročil posebno protokolarno priznanje, slovensko zastavo, v zahvalo za prizadevanja povezovanja in sodelovanja med ljudmi ter za modrost in vizijo, s katerima predvsem med mladimi vzbujajo upanje za prihodnost in ne strah pred njo.

Župan je nato podelil občinska priznanja in priznanje župana. Priznanje župana je prejel Saša Seršen za dosežene uspehe na področju kasaštva, priznanje občine z denarno nagrado v letu 2018 je prejel Marko Rus za aktivno delovanje na kulturnem področju, plaketo občine pa sta prejela Moška vokalna skupina Kulturnega društva Slavko Osterc Veržej ob 42-letnici delovanja in Terme Banovci ob 50-letnici delovanja.

Ob slovesnosti so se z izbranim glasbenim programom spomnili rojaka skladatelja Slavka Osterca na Osterčevem večeru, kjer je nastopil trobilni kvintet S.A.M.B.A.



Več v Kultura in izobraževanje