Meta Štuhec, Naj dijakinja Slovenije

Naj dijakinja šolskega leta 2016/17 je med 39 prijavljenimi postala dijakinja Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, Meta Štuhec, iz 3. d, ki je žirijo prepričala s širokim naborom obšolskih dejavnosti

Prlekija-on.net, torek, 29. maj 2018 ob 13:011
Meta Štuhec

Meta Štuhec

Dijaška organizacija Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport vsako leto priredi izbor za Naj dijaka in dijakinjo Slovenije, ki je letos potekal že osmič.

Na izboru se točkuje splošni učni uspeh, šolske in obšolske aktivnosti, rezultati na tekmovanjih iz znanja ter delovanje na družbenem področju. Slednja kategorija je vredna kar polovico skupne ocene. Strogi kriteriji izluščijo dva najboljša dijaka, ki s svojimi dejavnostmi pokrivata vsa tri področja.

Na podelitvi priznanj, ki je potekala v ponedeljek 28. maja v Kampusu v Ljubljani je slavnostna govorka Elvira Šušmelj, generalna direktorica direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih na ministrstvu projekt označila za motivacijski in naj dijaka vprašala, če njun dan vsebuje več kot le 24 ur.

Naj dijakinja šolskega leta 2016/17 je med 39 prijavljenimi postala dijakinja Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, Meta Štuhec, iz 3. d, ki je žirijo prepričala s širokim naborom obšolskih dejavnosti.

"Priznanje pomeni še eno potrditev, da svoj čas vlagam v prave stvari, obenem pa sem zelo ponosna, da je tak dosežek uspel akterju na družboslovnem in umetniškem področju, ker to ni stalna praksa," je povedala Štuhečeva.

Mentor dijaške skupnosti na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer, katere predsednica v letošnjem šolskem letu je Meta, profesor Franc Čuš dodaja: "Dijaška skupnost ima na naši šoli pomembno mesto, dijakom dajemo veliko priložnosti in možnosti izraziti svoje mnenje, zato tudi z veseljem podpiramo to akcijo in ostalo udejstvovanje Dijaške organizacije Slovenije."

Na Metin dosežek je ponosen tudi njen razrednik, Ludvik Rogan: "Meta je živ dokaz tega, da v srednji šoli niso pomembne zgolj ocene in da se udejstvovanje na številnih področjih izplača. Verjamem, da je za Meto to le eden izmed prvih uspešnih korakov na njeni življenjski poti."


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje