Janez Janša: »Vaše zaupanje sprejemamo z veliko hvaležnostjo.«

Po rezultatih vzporednih volitev je zmagovalka SDS Janeza Janše

Prlekija-on.net, nedelja, 3. junij 2018 ob 19:39
Janez Janša, foto: sds.si

Janez Janša, foto: sds.si

Kmalu po zaprtju volišč, kjer je po vzporednih volitvah zmagovalka SDS, so iz stranke poslali sporočilo za javnost, pismo predsednika SDS Janeza Janše, v katerem državljankam in državljanom med drugim sporoča:

"Hvala vsem, ki ste danes šli na volitve in s tem prevzeli svoj del odgovornosti do domovine in države. Posebej se zahvaljujem vsem, ki ste glasovali za Slovensko demokratsko stranko. Vaše zaupanje sprejemamo z veliko hvaležnostjo. Spoštujemo vsakega, ki je danes odšel na volišče, ne glede za koga je glasoval. In večje spoštovanje gre tistemu, ki obleče trenirko in na volišče gre, kot temu, ki si nadene kravato in ostane doma.

Hvala kandidatkam in kandidatom SDS, njihovim štabom, podpornikom in številnim prostovoljcem, ki ste sodelovali v volilni kampanji. Veliko svojega prostega časa, energije in znanja ste porabili za delo na terenu, med ljudmi in za Slovenijo."

Zmagovalka SDS, prag prestopilo devet strank

V nadaljevanju zapiše: "Veseli smo, da je naše sporočilo doseglo toliko ljudi in da smo za program, ki ga je pripravil Strokovni svet SDS, prejeli tako široko podporo. Program Za Slovenijo je plod znanja in izkušenj odborov Strokovnega sveta, pa tudi številnih članov in članic stranke ter vseh, ki ste prispevali svoje predloge zato, da bi bila Slovenija uspešnejša, bolj prijazna domovina za vse.

Ni nas strah jutrišnjega dne. Veselimo se ga! Z zaupanjem vseh, ki ste nam danes zaupali svoj glas, smo močni. Zavedamo se, da je odgovornost vsake vlade najprej do njenih državljanov. Da prepozna in dela za njihove potrebe, da skrbi za njihovo varnost, da ščiti njihove pravice in brani njihove vrednote. Slovenska demokratska stranka bo vedno postavila Slovenijo na prvo mesto. Težav in izzivov je veliko, vsak dan je pomemben.

Pot, ki je pred nami, je strma in polna ovir. Kot vse poti. Vendar je to pot, ki je najbolj skladna z značajem slovenskega naroda ter zavezo SDS do naroda in domovine. To pot smo izbrali, čeprav vemo, da bo težka in naporna. Bo pa ravno zato iz nas potegnila najboljše, kar znamo in zmoremo.

Če bo SDS vodila vlado, jo bomo vodili pravično in za dobro vseh državljank ter državljanov. Vsako odločitev bomo vedno pretehtali v luči tega, kaj bo prinesla temu narodu, predvsem pa generacijam, ki šele prihajajo. To je naša obljuba in zaveza.

Vlada pod vodstvom SDS bo vlada za Slovenijo, ki bo domovina za vse. Slovenijo, ki bo varna. Slovenijo, kjer bo v javnih storitvah red in kjer bodo za vse veljali enaki pogoji. Slovenijo, kjer bo šlo manj za davke in bo več ostalo Slovenkam in Slovencem, državljankam in državljanom Slovenije. Slovenijo, kjer bo vsakdo, ki bo imel dobro idejo, imel možnosti, da jo uresniči. Slovenijo, kjer pokojnina ne bo socialna kategorija, ampak pošteno plačilo za minulo delo. Slovenijo, kjer bo pošteno delo pošteno plačano. Predvsem pa za Slovenijo, v kateri bodo tudi naši prapravnuki govorili slovensko in peli slovenske pesmi. Za Slovenijo, kjer bo Slovencev vsako leto več in za Slovenijo, kjer bomo vsako leto živeli bolje.

Za takšno Slovenijo smo glasovali na plebiscitu leta 1990 in zanjo je vredno dati od sebe najboljše, kar znamo in zmoremo. SDS, njeni članice in člani, vsi, ki ste danes glasovali zanjo, Slovenijo nosite v srcu. Iz ljubezni in upanja je bila rojena, iz ljubezni in upanja je rasla, zaradi ljubezni in upanja bo postala in ostala prijazna domovina za vse."



Več v Slovenija