Glasbena šola Slavka Osterca se je predstavila na Letnem koncertu

Pod naslovom koncerta Glasbena šola se predstavi, so se predstavili učenci v komornih skupinah, mladinski pevski zbor, balet, kitarski, godalni in pihalni orkester

Prlekija-on.net, petek, 8. junij 2018 ob 09:15
Letni koncert GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Letni koncert GŠ Slavka Osterca Ljutomer

V četrtek, 7. junija, se je na Glavnem trgu v Ljutomeru na Letnem koncertu predstavila Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer. Pod naslovom koncerta Glasbena šola se predstavi, so se predstavili učenci v komornih skupinah, mladinski pevski zbor, balet, kitarski, godalni in pihalni orkester.

Ravnatelj Stanislav Lašič je v uvodu povedal, da so koncert pripravili, kot vsako leto, saj želijo pokazati del svojega dela in aktivnosti, ki jih izvajajo v šoli.

Šola zaključuje še eno uspešno leto, saj so pripravili številne nastope v organizaciji glasbene šole ali v sodelovanju z drugimi, vključno z vsakoletno baletno predstavo, letos »Gozdne vile«, ki so jo pripravili učenci in njihova mentorica oddelka za balet.

Prav tako se tudi letos lahko pohvalijo z odličnimi rezultati učencev tako na območnih, regijskih, državnih in mednarodnih glasbenih tekmovanjih. Pri tem je potrebno poudariti, da je za uspeh učenca potreben tudi dober učitelj in mentor, za kar je v GŠ Slavka Osterca Ljutomer nedvomno poskrbljeno, saj premorejo zelo dober kader, ki s svojim znanjem in ljubeznijo do glasbe nadaljuje uspešno tradicijo šole. Pomembno vlogo pri tem pa imajo seveda tudi starši, ki svoje otroke vzpodbujajo in jim stojijo ob strani.

Skupaj z ravnateljem, sta si koncert ogledala tudi nekdanja ravnatelja glasbene šole Dragica Marovič in podžupan Občine Ljutomer, Janko Špindler.



Več v Kultura in izobraževanje