Župan je sprejel najuspešnejše osnovnošolce

Župan Občine Križevci mag. Branko Belec, se jim je z nagovorom ter knjižnimi nagradami oz. kipci za odličnjake, zahvalil za izjemne uspehe, ki jih žanjejo na različnih področjih, povezanih z izobraževalnim procesom

Prlekija-on.net, torek, 19. junij 2018 ob 21:34
Sprejem najuspešnejših osnovnošolcev

Sprejem najuspešnejših osnovnošolcev

Dvorana kulturnega doma v Križevcih je bila v torek, 19.6.2018 prizorišče sprejema najuspešnejših učencev v šolskem letu 2017/2018. Župan Občine Križevci mag. Branko Belec, se jim je z nagovorom ter knjižnimi nagradami oz. kipci za odličnjake, zahvalil za izjemne uspehe, ki jih žanjejo na različnih področjih, povezanih z izobraževalnim procesom.

Osnovnošolsko izobraževanje sta letos zaključila dva razreda devetošolcev. Osem učenk in en učenec pa so osnovnošolsko izobraževanje vseh devet let zaključili z odliko. Spominske kipce za tovrsten uspeh so prejeli Lara Borovič, Ana Marija Divjak, Robertina Djačkaj, Nelli Nerat, Julija Ostrc, Pia Zupančič, Tina Skuhala, Ema Horvat in Jakob Vogrinec.

Poleg odličnjakov so se sprejema pri županu udeležili še učenci, ki so na različnih področjih prejeli zlata priznanja na državni ravni. Kar sedem zlatih priznanj na državni ravni je prejel sedmošolec Filip Zver, ki je dosegel izjemne rezultate na področjih Razvedrilne matematike, zlato je dosegel tudi v Matemčku, Logiki, Prvakih znanja, Veseli šoli, Logični pošasti ter osvojil zlato Vegovo priznanje. Devetošolka Julija Ostrc je bila zlata v Razvedrilni matematiki, Matemčku, Prvakih znanja, Nemščini, prejela pa je tudi diamantno Vegovo priznanje. Drugošolec Timotej Žnidarič in šestošolka Alja Ostrc sta bila zlata v Matemčku, Alja pa je zlato dodala še v Logični pošasti. Sedmošolec Domen Ledinšek in devetošolka Pia Zupančič sta bila zlata v Prvakih znanja, Pia je prav tako še prejemnica diamantnega Vegovega priznanja. Robertina Djačkaj in Nelli Nerat sta osvojili zlato v Nemščini, petošolec Niki Onassis pa zlato Vegovo priznanje.

Izjemnega uspeha so se veselile pevke Mladinskega pevskega zbora OŠ Križevci, ki so na mednarodnem zborovskem tekmovanju v Tuzli, ki je potekalo v začetku junija, v kategoriji mladinskih pevskih zborov dosegle največ točk, in osvojile Grand prix Zlata lira. 32 pevk in zborovodkinja z usklajenimi nastopi, ki zahtevajo veliko vaje in izpiljeno tehniko, že več let žanjejo največje uspehe na zborovskem področju.

Za uspehe učencev so vsekakor zaslužni tudi mentorji, ki so učence spodbujali in jih pripravljali na tekmovanja.

Župan je vsem učencem za nadpovprečne učne dosežke čestital in jim zaželel nadaljnje uspehe tako na šolskem kot osebnostnem področju. Znana je Baconova misel, da je človekova suverenost v znanju, župan je k temu dodal še besede, da znanje človeka dela samozavestnega.

Ob zaključku šolskega leta vsem učencem želimo dolge in brezskrbne počitnice ter da se jeseni spet zdravi in spočiti vrnejo v šolske klopi.

Tekst in foto: mag. Lidija Domanjko



Več v Kultura in izobraževanje