Zaključek Bralne značke na OŠ Mala Nedelja

Gost na zajključni prireditvi je bil pisatelj Primož Suhodolčan

Prlekija-on.net, četrtek, 21. junij 2018 ob 09:38
Zaključek Bralne značke na OŠ Mala Nedelja

Zaključek Bralne značke na OŠ Mala Nedelja

V sredo, 20. 6., smo na OŠ Mala Nedelja slovesno zaključili bralno sezono. Ob tej priložnosti smo medse povabili prav posebnega gosta. Nabito polno dvorano kulturnega doma je dobrih 40 minut zabaval in do solz nasmejal Primož Suhodolčan, popularni mladinski pisatelj, avtor številnih znanih del kot so npr. Košarkar naj bo, Živalske novice, Peter Nos ...

V uvodnem delu smo prisluhnili otroškemu pevskemu zboru OŠ Mala Nedelja, ki se je predstavil s pesmijo Dežela branja. V nadaljevanju sta mlade bralce nagovorili moderatorki Karin Cigula in Melani Klemenčič ter na oder povabili častnega gosta. Po njegovem nastopu je sledila še podelitev priznanj najbolj prizadevnim bralcem.

S knjigo je v bralni sezoni 2017/2018 prijateljevalo 96 učencev. Najbolj pridni so seveda na razredni stopnji, kjer le malokateri učenec ne osvoji bralne značke. Na predmetni stopnji število bralcev žal upada, je pa pohvalno, da smo v 9. razredu imeli kar 4 zlate bralke. To so: Lucija Novak, Mišel Sušnik, Tjaša Štuhec in Patricija Slavič. Omenjene učenke so osvajale bralno značko vseh devet let osnovne šole.

Robert Lang
Foto: Branko Košti



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje