V Ljutomeru močno počilo…, šlo je za vajo

Na vaji so sodelovali reševalci NMP ZD Ljutomer, gasilci PGD Ljutomer in reševalci HZHM Čakovec, namen vaje pa je bil čim bolj uskladiti in poenotiti delovanje služb reševanja na obmejnem prostoru med Prlekijo in Medžimurjem

Prlekija-on.net, torek, 18. september 2018 ob 15:09
Vaja gasilcev in reševalcev v Ljutomeru

Vaja gasilcev in reševalcev v Ljutomeru

V ponedeljek popoldan je v Ljutomeru potekala vaja v organizaciji PGD Ljutomer in NMP ZD Ljutomer. Na vaji so sodelovali reševalci NMP ZD Ljutomer, gasilci PGD Ljutomer in reševalci HZHM Čakovec.

Predpostavka vaje je bila, da je v neposredni bližini gasilskega doma v Ljutomeru prišlo do prometne nesreče z večjim številom poškodovanih. Namen vaje je bil čim bolj uskladiti in poenotiti delovanje služb reševanja na obmejnem prostoru med Prlekijo in Medžimurjem še posebej v primeru množične nesreče.

V vaji, ki je v celoti uspela so aktivno sodelovale članice in člani PGD Ljutomer z Danilom Polaničem in Dušanom Hunjadi, zaposlene in zaposleni v ZD Ljutomer z zdravnikom Jurico Ferenčina ter zaposlene in zaposleni v Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije Čakovec z zdravnico Lucijo Hranilović.

Ekipa Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije iz Čakovca, ki je sodelovala na vaji v Ljutomeru se bo že konec tega tedna udeležila Strokovnega izobraževalnega tekmovanja ekip nujne medicinske pomoči na Rogli. Na tekmovanju jim želimo mnogo uspeha.



Več v Kultura in izobraževanje