Ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni so se sprehodili z modrimi baloni

Dom starejših občanov Ljutomer je v sodelovanju z društvom Spominčica in Večgeneracijskim centrom Ljutomer obeležil svetovni dan Alzheimerjeve bolezni

Zvonko Mord, petek, 21. september 2018 ob 15:57
Sprehod za spomin z modrimi baloni

Sprehod za spomin z modrimi baloni

V petek, 21. septembra, na svetovni dan Alzheimerjeve bolezni, je dan obeležil tudi Dom starejših občanov Ljutomer, v sodelovanju z društvom Spominčica in Večgeneracijskim centrom Ljutomer. Težavam z demenco v domu posvečajo posebno pozornost, med drugim omogočajo tudi dnevno bivanje in varstvo dementnih občanov, tako se lahko razbremeni svojce, občanom pa popestri dan. V DSO od letos uradno deluje tudi "Demenci prijazna točka", pri njih se sestaja tudi društvo Spominčica.

V okviru svetovnega dne Alzheimerjeve bolezni je v Ljutomeru na trgu bil organiziran sprehod za spomin z modrimi baloni. Namen tega je osveščanje ljudi o demenci, ki je vse pogostejša neozdravljiva bolezen. Stanovalci so se sprehodili od doma do trga in nazaj, v rokah so imeli tudi modre balone.

Pri izvedbi "Sprehoda za spomin", kot so ga poimenovali, so jim pomagali tudi učenci Osnovne šole Stročja vas, ki so se jim pridružili v okviru stalnega sodelovanja z osnovnimi šolami. Končna postaja, terasa doma, je bila prijeten ambient, kjer so se še malo posladkali in odžejali z domskim sokom.



Več v Kultura in izobraževanje