Izšel zbornik »Pobiralci rose« – »Harmatfogok«

Lendava: Že šestič objava literarno-likovnih ustvarjanj

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 26. november 2018 ob 10:07
Izid zbornika »Pobiralci rose« – »Harmatfogok«

Izid zbornika »Pobiralci rose« – »Harmatfogok«

Zbudila se bom, opita z jutrom,
sanjala te bom odprtih oči,
božala tvojo senco, razlito v razkoraku večnosti...

... je zapisano na hrbtni strani zbornika »Pobiralci rose«-»Harmatfogok« (zapisala Mirjana Štefanicki Antonič), ki je že šestič zapored izšel pri Zvezi kulturnih organizacij Lendava. Izdali so ga v sto izvodih (objavljen je tudi v elektronski obliki), v njem pa so zbrali literarni in likovni prispevki z literarnih večerov v letošnjem letu. Teksti v njem so predstavljeni v slovenskem, madžarskem, romskem, hrvaškem in srbskem jeziku, pa tudi reprodukcije likovnih izdelkov razstavljavcev. Na posebnem srečanju so zbornik predstavili v četrtek, 22. novembra zvečer, v prostorih Knjižnice Kulturnega centra Lendava.

Številno občinstvo sta pozdravili predstavnica knjižnice Ines Varga in Danijela Hozjan iz Zveze kulturnih organizacij Lendava, sledile pa so predstavitve nekaterih prispevkov iz zbornika, tudi pesmi, ki so jih prispevali: Lidija Alt, Verona Auguštin, Rade Bakračević (doma iz Radencev !), Marija Biber, Tatjana Bogdan, Zlatka Frajzman - Pupa, Romana Glavač, Milan Hajdinjak, Nataša Horvat, Danijela Hozjan, Ivanka Klopčič Casar, Franc Koren, Gabriela Lisjak, Janja Magdič, Jovan Mirković, Olga Paušič, Bernadette Pojbič, Aleksander Ružič, Biserka Sijarič, Andrea Schneider, Anita Szunyog,Tamara Špitalič Škorić, Mirjana Štefanicki Antonič, Judit Zagorec - Csuka in Slavica Zver. Njihova dela so na srečanju brale: Jasna Bači, Kristina Szoeke, Anita Varga, Jerica Trojak, Maruša Kocet, Zlatka Frajzman - Pupa in Lilijana Jeza. V zborniku so objavljene še reprodukcije likovnih del: Tamare Halužan iz Maribora, Larise Kraljič iz Trimlinov, Slavice Zver s Hotize, Tamare Špitalič Škorić iz Pinc, Marjane Kmet s Cvena ter Ane Pražen in Tatjane Bogdan iz Gaberja.

Z igranjem na kitaro ter odličnim petjem (v slovenskem, madžarskem in angleškem jeziku) je literarno bogat kulturni večer popestrila dijakinja 2. letnika Dvojezične srednje šole v Lendavi Lucija Šetar, a svojo pesnitev »Upanje« je predstavila osmošolka Osnovne šole Puconci Nika Kosi, ki piše pesmi že nekaj let. Torej bo verjetno katera njena pesem objavljena v podobnem zborniku prihodnje leto. Za svoje prispevke ter udeležbo na literarnih večerih v letošnjem letu so vsi prisotni avtorji oziroma avtorice prejeli pisne zahvale, ob tem še cvetje in izvod zbornika, kar je razdelila Danijela Hozjan iz Zveze kulturnih organizacij Lendava.

Predstavnica knjižnice, Ines Varga, je ob tej priložnosti podelila priznanja udeleženkam in udeležencem Bralne značke za odrasle, ki so jih prejeli: Simona Jaklović Hostej, Cintija Sobočan, Biserka Novak, Natalija Žalig, Linda Tot, Brigita Farkaš, Katarina Nemec, Luka Petrič, Mojca Petrič in Gabriela Bence Utroša.



Več v Kultura in izobraževanje