Učenci so jim pričarali čaroben popoldan

V DSO Gornja Radgona so nastopili mladi glasbeniki iz ZGŠ Maestro

Prlekija-on.net, sreda, 28. november 2018 ob 09:18
Glasbeniki ZGŠ Maestro v DSO Gornja Radgona

Glasbeniki ZGŠ Maestro v DSO Gornja Radgona

Popoldnevi v domovih za starejše so namenjeni predvsem obiskom svojcev, individualnemu družabništvu in umirjenim skupnim aktivnostim, ki popestrijo stanovalcem njihov vsakdan. Večkrat na mesec pa v Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona, popoldan organizirajo tudi kulturne in družabne prireditve, ki so še posebej čarobne v času pred prazniki, ko se ljudje radi družijo in obujajo spomine.

Tudi tokrat so se v avli DSO GR zbrali stanovalci, svojci in zunanji obiskovalci. Bilo jih je čez osemdeset in prostor je bil do zadnjega kotička napolnjen. V velikem pričakovanju so na oder prišli učenci Zasebne glasbene šole (ZGŠ) Maestro, ki so se v uvodu predstavili s skladbama Le bon roi dagobert in Tri planike. Vmes sta prisotne pozdravili ravnateljica glasbene šole, Melita Vulc, in strokovna vodja Doma, Eva Žula, ki je povedala, da letošnje leto poteka v duhu desete obletnice DSO Gornja Radgona. Ko je DSO pred desetimi leti odprl svoja vrata prvim stanovalcem, se je hkrati začelo dolgoletno, plodno sodelovanje z raznimi društvi, organizacijami in zavodi med katere spada tudi ZGŠ Maestro.

Nastopajoči, komorne skupine in solisti so nadaljevali s programom, ki je poleg klasičnih skladb vseboval tudi bolj znane, domače melodije, ob poslušanju katerih so prisotni z veseljem zapeli. V drugem delu koncerta so nastopili učenci združeni v orkestre. Pihalni, godalni in simfonični orkestri so s svojimi skladbami navdušili občinstvo v domu, ki je nastopajoče nagradilo z močnim aplavzom. Skladbe iz znanih tujih filmov kot so The magnificent seven, Pirates of the Caribbean in domačega Kekca, so napolnile srca poslušalcev ter obudile marsikateri spomin. Ravnateljica šole, Melita Vulc, se je ob koncu zahvalila DSO Gornja Radgona za dobro sodelovanje in povedala, da radi prihajajo v dom ter si želijo še naprej tako dobrega medsebojnega sodelovanja, ki skozi glasbo med seboj poveže tudi več generacij.

Eva Žula pa je zahvalo namenila tudi staršem nastopajočih, ki svojim otrokom privzgajajo ljubezen do glasbe in jih spodbujajo h glasbenemu ustvarjanju ter s svojim angažmajem omogočijo izvedbo samih nastopov. Ob zaključku prireditve je še dodala: »Ko učenci 'Maestra' skupaj z mentorji pridejo k nam, se po domski avli in hodnikih razlezejo prijetni zvoki raznoraznih instrumentov. Vedno znova se jih razveselimo, saj nam s svojo glasbo popestrijo marsikateri popoldan. K nam namreč prihajajo večkrat na leto in že ob prazniku sv. Miklavža bomo imeli spet priliko, da jim ponovno prisluhnemo, že kmalu



Več v Kultura in izobraževanje