Na ogled so tudi jaslice v kapniški jami

Otroci so ustvarjali v adventnih delavnicah

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. december 2018 ob 08:32
Jaslice v kapniški jami

Jaslice v kapniški jami

Tudi ob letošnjem začetku adventnega časa je bilo zanimivo, veselo in prijetno v (in ob) Cvetličarni Mirjana, na Gornjem Grisu v Gornji Radgoni. Zadnji konec tedna v novembru so namreč, v sodelovanju z domačim vrtcem Manka Golarja, pripravili zanimive, že 17. tradicionalne adventne delavnice z izdelavo adventno-božičnih aranžmajev, spominkov in okraskov.

Kot nam je povedala Mirjana Kavčič so adventne aktivnosti v cvetličarni, na dvorišču in kapniški jami potekale skozi cele dneve, le adventne delavnice so bile v popoldanskem oz. večernem času, ko so na svoje prišli otroci ter njihovi starši, dedki in babice. Manjkalo ni niti različnih dobrot, ob katerih so se okrepčali tako otroci kot odrasli, zlasti s kuhančkom in čajem ter kakšno dobroto za pod zob. Zanimivo je tudi, da so prav otroci pekli piškote... Podobne delavnice so se nato ponovile tudi prvi vikend v decembru, in sicer v soboto in nedeljo, 1. in 2. decembra med 8. in 19. uro, malčki pa so spet bili zraven po 16. uri.

Seveda pa tudi letos ne manjka razstava adventnih venčkov in drugih prazničnih okraskov in spominkov, na ogled pa so tudi posebne jaslice. Na svojem dvorišču, pod grajskim hribom v Gornji Radgoni ima namreč Cvetličarstvo Mirjana tisočletja staro kapniško jamo. V jami, kjer so kapniki predvsem v obliki zaves, so že v adventu leta 2004 prvič prikazali jaslice. Obiskovalcev je bilo zelo veliko, zato so se odločili jaslice postavljati vsako leto. In letos so te na ogled že trinajstič. Prvič si jih je bilo mogoče ogledati že zadnji vikend v novembru, potem pa vse tja do sv. Treh kraljev (6.1.2019). Ogled jaslic pa je možen tudi ob delovnih, in to brezplačno.



Več v Zanimivosti