GFML prejemnica najvišjega priznanja na področju šolstva

Ravnatelj GFML, Zvonko Kustec, je v imenu šole prevzel priznanje Blaža Kumerdeja za prispevek v vzgoji in izobraževanju

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. februar 2019 ob 11:51
Priznanje je prevzel ravnatelj Zvonko Kustec

Priznanje je prevzel ravnatelj Zvonko Kustec

Ravnatelj Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (GFML), Zvonko Kustec, je v imenu šole prevzel priznanje Blaža Kumerdeja za prispevek v vzgoji in izobraževanju, kot smo že poročali. Visoki dosežki pri zahtevnem delu z mladimi, ustvarjalnost in inovativnost pedagoškega tima ter kakovostno sodelovanje z Zavodom RS za šolstvo (ZRSŠ) je le nekaj dejstev, ki pričajo o utemeljenosti podeljenega priznanja GFML.

V Muzeju novejše zgodovine Slovenije so 20. podelili priznanja Blaža Kumerdeja za prispevek v vzgoji in izobraževanju. Med petimi dobitniki za leto 2018 je bil tudi GFML. Na ZRSŠ želijo predstaviti visoke strokovne dosežke posameznikov in ustanov pri delu z mladimi, poudariti njihovo ustvarjalnost in inovativnost ter se jim zahvaliti za prvovrstno sodelovanje z Zavodom. Priznanje Blaža Kumerdeja se podeljuje za dosežke pri uvajanju novosti na področjih predšolske vzgoje, osnovnih šol in srednjih šol, šol za otroke s posebnimi potrebami in dijaških domov, pa tudi za odličen končni izdelek, za nove rešitve s področja načrtovanja in uresničevanja kurikuluma ter za širjenje idej v vseh oblikah informiranja in izobraževanja.

ZZRS je prepoznal kvalitetno delo zaposlenih na GFML in ga nagradil s prestižnim priznanjem. Po njihovem mnenju dosežki GFML sodijo v sam vrh slovenskega šolstva, saj je šola v mnogih projektih iskala možnosti nadgradnje dela z nadarjenimi dijaki, razvila učne načrte za vključevanje gledališke in filmske kulture in razvijala uporabo i-učbenikov. Poleg tega si je prizadevala za kakovosti pouka matematike v srednjih šolah, razvijala pedagoške digitalne kompetence učiteljev, podjetnost ter dijake s pomočjo inovativnih učnih okolij spodbujala h kritičnemu mišljenju in reševanju miselnih problemov.

Zbrane je nagovoril minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo, ki je v nagovoru poudaril, da je naš šolski sistem, kot družbeni podsistem, eden najboljših na svetu. Izpostavil je, »da danes častimo tiste, ki ne le najbolje sodelujejo z zavodom, ampak dajejo najboljši del sebe v to, da izobrazijo druge in jim kažejo pot. Predane učiteljice in učitelje, ki vidijo preko kalupov in so srce šolstva

Ravnatelj Zvonko Kustec dodaja: »Priznanje je nagrada za vse, ki delamo na GFML. Je priznanje našemu trudu, inovativnosti in srčnosti, s katero opravljamo svoj poklic. Je potrditev pedagoškemu timu, da dela dobro in usmerjeno k inovativnemu razvoju učnih metod in našega šolskega sistemaVeč v Kultura in izobraževanje