Še vinska kraljica na Valentinovi »Poročni pravljici«

Vrtni center Kurbus prvič pripravil dogodek, kjer so pokazali vse za poroko, le nevesto in ženina je bilo potrebno poiskati

Prlekija-on.net, torek, 19. februar 2019 ob 10:54
Poročna pravljica Vrtnega centra Kurbus

Poročna pravljica Vrtnega centra Kurbus

V Vrtnem centru Kurbus na Meleh pri Gornji Radgoni, kjer se praktično skozi celo leto odvijajo različne prireditve in dogodki, so letos začeli s še eno nadvse zanimo novostjo. Konec tedna je namreč v njihovih prostorih med samim cvetjem, potekal tridnevni poročni sejem, kjer so prikazali in pokazali vse, kar je potrebno za enkratno poroko, le nevesto in ženina je bilo potrebno pripeljati s seboj. Ker gre za poroko niti ne preseneča, da se je sejem, katerega so poimenovali »Poročna pravljica Vrtnega centra Kurbus«, pričel na dan zaljubljenih - Valentinovo. Vstop na dogodek je bil brezplačen, številnimi obiskovalcem, tudi tistim, ki so že poročeni ali še o tem ne razmišljajo, pa so organizatorji, v sodelovanju z različnimi razstavljavci ponudili številne ideje za popolno poroko. V tridnevnem dogajanju je v omenjenem vrtnem centru bilo dejansko možno marsikaj lepega videti in doživeti, tako da gotovo nihče ni šel domov ravnodušen. Samo nevesto in ženina je bilo potrebno poiskati in pripeljati, vse drugo za čudovito in nepozabno pravljično poroko pa je bilo predstavljeno na enem mestu.

Poroka je zagotovo eden izmed najbolj vznemirljivih dogodkov v posameznikovem življenju. Daje pečat in neko javno zaobljubo, ki je ni mogoče kar z eno slabo besedo prekiniti. Priprave na poroko so po navadi dolgotrajen in precej stresen projekt. "Obiskovalcem oziroma bodočim mladoporočencem smo želeli ponuditi vse na enem mestu, kar pomeni, že od iskanja poročnih prstanov, poročnih oblek za nevesto in ženina, fotografa in snemalca, gostinske ponudbe, kje najeti limuzino in se urediti, ter seveda cvetličnih dekoracij, kar seveda ponujamo sami", je povedala direktorica Vrtnega centra Kurbus, Simona Kurbus, ki je dodala, da so prav posebej izpostavili aranžerske mojstrovine na temo poročne floristike, ki so nastale izpod rok cvetličarjev, aranžerjev in mojstrov floristike, torej njihovih sodelavcev. "S cvetjem smo pričarali različne teme in stile porok, od klasične, romantične, moderne in še kakšne..." nam je zaupal Primož Petek, idejni vojna poročne floristike.

Sicer so Kurbusovi k sodelovanju povabili kar nekaj ponudnikov reči, ki so povezane z "najbolj veselim dogodkom v življenju": Zlatarstvo Kapun, Zdravilišče Radenci - Hotel Radin, Kozmetično lepotni studio Tanja, Frizerski Salon Majda - Majda Vidovič s.p., Limuzina Klemen Valner, Salon „Vjenčanica Lidija" iz Čakovca, Podjetje Arum (blagovna znamka Mura), Video Studio Signal - Darko Dšuban s.p. in druge. Seveda sta zraven bila tudi manekena - modela Kaja in Tomi, za glasbene vložke pa je skrbel Duo Marko & Klaudija. Zadnji dan dogodka so obiskovalci lahko spremljali tudi obisk Vinske kraljice Slovenije, domačinke iz Gornje Radgone, Mete Frangež, s katero so lahko prijetno pokramljali, nazdravili s kozarcem penine in se posladkali s poročno torto, katero je za 150 ljubiteljev sladkega spekel glavni slaščičar v Zdravilišču Radenci, Iztok Fartelj...

Še preden je nazdravila s svojo - kraljičino penino, je Slovenska vinska kraljica Meta Frangež prisotne pozdravila in jim spregovorila o kulturi pitja vina, ki je sestavni del vsake poroke. Kot je povedala, je "za poroko in sploh s slavjem podobne dogodke sestavni del obarvan z žlahtno kapljico. Po navadi je to penina, ki je kraljevska pijača, slavnostna in taka da nikoli ni odveč. S kozarcem dobrega vina ali penine tako obeležimo slavnostne dogodke. Izbira pijače na poroki in poročnem slavju je prav tako pomembna kot izbira hrane. Slovenija je velika zakladnica vinske in prehranske kulture. Hrana ni rada sama, potrebuje družbo vin. vino se tudi drugače predstavi ob jedi, takrat jo dopolni in naredi bolj okusno. Odlična slovenska vina si podajo roko z bogato slovensko kulinariko in kako ne, tudi s poročnimi slavji. Sem 23. Vinska kraljica, vendar prva, ki si je za kraljičino vino izbrala penino in to traminec brut nature oz. popolnoma suh, ki ga boste danes tudi vi tukaj lahko poskusili", je med drugim dejala kraljica Meta.



Več v Družabno