KK Ljutomer in ŠD Murska Sobota uvrščena v polfinale PKL

Ljutomerčani se bodo pomerili z lanskimi podprvaki Beltinčani, Sobočance pa čaka druga ljutomerska ekipa - KD Ljutomer

Prlekija-on.net, torek, 12. marec 2019 ob 08:02
KK Ljutomer so se uvrstili v polfinale PKL

KK Ljutomer so se uvrstili v polfinale PKL

Na drugih tekmah razigravanja v Radenska Naturelle Pomurski košarkarski ligi sta znova zmagali ekipi KK Ljutomer in ŠD Murska Sobota ter si tako zagotovili nastop na polfinalnih tekmah. Ljutomerčani se bodo pomerili z lanskimi podprvaki Beltinčani, Sobočance pa čaka druga ljutomerska ekipa - KD Ljutomer. Vabimo vas, da si zaključne boje ogledate v soboto, 30.3.2019 na finalnem turnirju v Ljutomeru.

KK Ljutomer 65 : 61 ŠD Tropicano Bistrica
21:12, 20:15, 6:13, 18:21
Topolnik 15, Godec 14, Sagaj 11; Orgolič 21, Balažic 15

Tekma se je začela izenačeno, že od prve minute je gostom nemalo težav povzročala domača obramba po celotnem igrišču. V drugi polovici prve četrtine so se Ljutomerčani razigrali v napadu in s trojko v zadnji sekundi povedli za 9. V drugi četrtini so domači še vedno zadevali, utrujali goste z agresivno obrambo in jih tako prisilili v nekaj zgrešenih metov in izgubljenih žog.
V tretjo četrtino so gostje vstopili samozavestno in agresivno, da bi se čim prej približali. Po nekaj minutah nezbranosti domačih, njihovih slabih napadih in napakah na igrišču so Bistričani razpolovili razliko, zato je bilo jasno, da tekma še zdaleč ni končana.

Zadnjo četrtino so gostje začeli odlično in se z delnim izidom 11:2 (od tega 9 točk Orgoliča) približali na točko zaostanka ter se povsem vrnili v igro. Do konca so košarkarji KK Ljutomera ohranjali minimalno prednost, nakar so gostje v začetku zadnje minute po košu Žiga rezultat izenačili. Z nekaj sreče je po skoku v napadu žogo v koš za domače spravil Sagaj. Bistričani so v zadnjem napadu igrali na svojega prvega strelca Balažica, ki pa je izgubil žogo, ker pa gostje še niso izpolnili bonusa štirih osebnih napak, Prlekov niso mogli poslati na linijo prostih metov. Sekundo pred koncem so domači znova zadeli in tekma je bila odločena.

ŠD Murska Sobota 78 : 61 KK Lindau Lendava
25:12, 24:12, 18:22, 11:15
Žilavec 21, Bilič 18, Pavel U. 14; Horvatič S. 23, Zrna 14, Kuk 13

Tekmo so s trojko odprli gostje iz Lendave, kar se je pozneje izkazalo za edino vodstvo gostujoče ekipe na tekmi. Preostanek polčasa je pripadel domačinom. Prva četrtina se je končala s 25:12, polčas pa 49:24. Domači so zadevali iz vseh mogočih položajev, gostje pa niso našli recepta kako zadevat in kako zaustavit razpoložene Sobočance.

V tretji četrtini so tudi gostje pokazali zobe in se enakopravno zoperstavili, ljub vsemu so domačini uspeli držati varno razliko 20-ih točk.

Zadnja četrtina je bila le še formalnost. Še naprej so domači držali razliko 20-ih točk, nastopili so vsi igralci, ki so prišli in tekmo varno pripeljali do konca.

Razpored tekem na finalnem turnirju:
10.00: KK Sistemorg Beltinci : KK Ljutomer
12.00: KD Ljutomer : ŠD Murska Sobota
16.00: tekma za peto mesto: ŠD Tropicano Bistrica : KK Lindau Lendava
18.00: tekma za tretje mesto
20.00: finaleKomentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Šport