»Prebudite pomlad na obrazu!«

Valerija Muršec je našim bralcem in bralkam pripravila nekaj praktičnih nasvetov o ličenju

Aleksandra Papež, torek, 16. april 2019 ob 12:34
Ličenje, foto: osebni arhiv

Ličenje, foto: osebni arhiv

Valerija Muršec iz Cerkvenjaka, ki zadnja leta z družino biva v Trnovski vasi, si je že od majhnih nog želela postati frizerka. Čeprav so jo srednješolska leta odpeljala v drugo smer, pa je ob opravljanju svojega dela ter vodenju lastnega gostinskega lokala, opravila še Nacionalno poklicno prekvalifikacijo, NPK vizažist pri Barbari Visket in Mateji Nabršnik. Predstavnicam nežnejšega spola je v Slovenskih goricah bolj poznana kot Valika Makeup Beauty, ki svojim prijateljicam uredi še frizuro ter čopiče po obrazu vihti s srcem in zmeraj nasmejanim obrazom.

»Verjamem, da lahko vsak doseže, kar želi, ne glede na leta in morebitne ovire na poti,« odločno doda in poudari, da ob opravljanju dela vizažistke zares živi svoje sanje. »Najbolj sem vesela, ko nekomu izboljšam počutje z urejenostjo obraza, čeprav zmerom poudarjam, da se notranja lepota tako odraža na obrazu.« Sodeluje tudi z nastopajočimi na lokalnih prireditvah. Našim bralcem in bralkam pa je pripravila nekaj praktičnih nasvetov.

»Naj poudarim, da zunanji vremenski vplivi in temperaturne spremembe močno vplivajo na vlažnost naše kože, posebej na obrazu. Priporočam, da kožo obraza vsak dan očistite z losjonom ali mlekom za obraz. Naravno kislost, osvežitev ter povečanje tonusa pa dosežete z uporabo tonika, ki odstrani preostale nečistoče. Vlažilne kreme, ki jih v tem obdobju posebej redno uporabljajte, dosežejo svoj namen le po nanosu na očiščeno kožo. Vsaj enkrat tedensko si pripravite piling, ki bo odstranil odmrle kožne celice ter se ob morebitnem "zategovanju" kože odločite še za nanos maske. Vsakodnevno ličenje naj bo nežno. BB ali CC krema odlično nadomestita puder. Morebitne nepravilnosti prekrijte s korektorjem. Zdrav in svež videz pa dosežete z nanosom rdečila na lica. Veke obarvajte rožnato, rumeno, rjavo, v barvi sivke ali zmeraj trendovski - siva in rjava. Maskara na trepalnicah, naravne obrvi ali obarvane s kano, ustnice pa v nežnih odtenkih ali le navlažene. Rdeče pa obarvajte ustnice za posebne priložnosti ali večerno pijačo na zmeraj bolj topli terasi, zatemnite oči in jih poudarite s črnim črtalom



Več v Zanimivosti