Nika s svojim nakitom osvaja tujino

Nika Hauptman, ustvarjalka iz Trnovske vasi, je s svojim nakitom prodrla v New York in na naslovnico francoske revije

Aleksandra Papež, torek, 23. april 2019 ob 18:472
Nika Hauptman in njen nakit, foto: osebni arhiv

Nika Hauptman in njen nakit, foto: osebni arhiv

Nika Hauptman je predstavnicam nežnejšega spola širom Slovenije in preko meja bolj poznana pod imenom svojega nakita - ***nika nakit***. Nika, ki sicer mir in navdih za delo išče v družinski hiši na čudoviti jasi v Trnovski vasi, zadnji mesec svoje stranke preseneča z nekoliko drugačnim stilom. Svoj nakit prodaja izven naših meja (Španija, Italija, New York), lani je bila opažena na priznani mednarodni Facebook strani International Polimere Group, na podlagi česar je za znano francosko revijo Polymère and CO (revija o tehnikah izdelave nakita iz polimerne mase), pripravila prispevek o izdelavi ogrlice s tulipani, njen izdelek je krasil tudi naslovnico revije. Nova linija nakita imenovana ORGANSKA, je odraz Nikine razigrane narave, pozitivnega pogleda na življenje ter ljubezni do narave ter posledica daljših družinskih počitnic na Tajskem.

Stremi k naravnemu izgledu

»Korale, pesek, sonce, morje in naravne barve so vtisnjene v moje zadnje izdelke,« pove Nika, ki sicer zelo rada potuje. Največkrat si tudi doma nadene oblačila iz naravnih materialov ter jih popestri z nakitom, zato pri izdelavi ogrlic, uhanov in zapestnic ter brošk stremi k naravnemu izgledu - odtise koral, rastlin in kamenčkov je izdelala sama, da imajo odtisnjeni reliefi zares pristen pečat. K temu pa doda videz keramike, spranosti lesa, kar doseže z različnimi barvili in tehnikami za delo s fimo maso iz katere je Nikin nakit. K temu pa dodaja aluminijaste žičke, ki delujejo »retro«.

Z linijo Organska jo vabijo k predstavitvi v dveh svetovno znanih tujih revijah

Prve ogrlice si je v želji po usklajenosti z oblačili izdelala izključno za lastne potrebe v gimnazijskih letih. Nakit pa so hitro opazile sošolke, ki so želele popestriti svojo podobo ter Nikina mama, sicer objektivni kritik, spodbuda in vir idej, sicer po poklicu učiteljica, ki je hčerine prve izdelke z veseljem pokazala sodelavkam, pred kratkim pa poskrbela za nove materiale s priljubljenega sejma ročnih del Vicenzo v Italiji. Izdelke pa si zmeraj z veseljem ogleda tudi Nikin partner Boris ter oba otroka, ki ji rišejo nasmeh na obraz in jo nenehno spodbujajo. Kljub obilici dela pa mlada podjetnica popoldneve in konce tedna namenja družini, saj je zanjo kot tipično kozoroginjo le-ta na prvem mestu.

Verjame, da se vse zgodi z razlogom in želi, da bi nakit v že počitniškem stilu popestril vsakdan marsikateri dami. Naj vam izdamo le še, da jo z linijo Organska vabijo k predstavitvi v dveh svetovno znanih tujih revijah...



Več v Zanimivosti