Predstavila se je obetavna in ambiciozna flavtistka Katja Ferenc

Katjo smo lahko zasledili tudi pri razpisu Mladi upi 2018, kjer je med vsemi finalisti prejela največ spletnih glasov in tako postala ena izmed 13 prejemnikov finančnih sredstev omenjenega razpisa

Anja Pušenjak, ponedeljek, 6. maj 2019 ob 18:08
Katja Ferenc

Katja Ferenc

Sobotno popoldne je v Sinagogi, v Lendavi zazvenelo v zvokih J. Andersena, J. S. Bacha, J. J. Quantza, A. Rozmana in F. Martina. Skozi predmaturitetni koncert se nam je predstavila obetavna in ambiciozna flavtistka Katja Ferenc, ki smo jo med drugim lahko zasledili pri razpisu Mladi upi 2018, kjer je med vsemi finalisti prejela največ spletnih glasov in tako postala ena izmed 13 prejemnikov finančnih sredstev omenjenega razpisa.

Katja nosi s sabo številne dosežke (Škerjančeva nagrada najboljšim dijakom Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana v letu 2018, zlata plaketa na državnem tekmovanju Temsig (2016), solistka s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije (2018), 1. mesto na mednarodnem tekmovanju v Palmanovi leta (2018)), ki ji predstavljajo samo še večjo motivacijo za dosego svojih ciljev in sanj, kot je študij na Akademiji za glasbo v Baslu ter na Pariškem konzervatoriju.



Več v Kultura in izobraževanje