Google avtomobil ponovno na naših ulicah

Googlov avtomobil smo v Ljutomeru zasledili v ponedeljek dopoldan, ko se je vozil po centru mesta

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. junij 2019 ob 10:021
Google Street View avtomobil v Ljutomeru

Google Street View avtomobil v Ljutomeru

Google Street View (Ulični pogled) avtomobil je konec letošnjega maja ponovno začel s snemanjem po Sloveniji, s Street View Trekker nahrbtnikom pa so se odpravili v Ljubljano in Maribor. Ameriški velikan Google je pri nas prvič snemal leta 2013, tokrat snemanje cest ne bo tako podrobno, saj se baza posnetkov sedaj le posodablja z redno posodobitvijo podatkov v Sloveniji, s Street View Trekker nahrbtniki pa v Ljubljani in Mariboru posodabljajo posnete pešpoti. Posnetke, ki jih naredi avtomobil si nato na Google Zemljevidih lahko ogledamo kot 360-stopinjske panoramske posnetke mest, cest in naravnih znamenitosti.

Na Googlovi spletni strani je zapisano, da tokratno snemanje po Sloveniji traja tri mesece, od maja do avgusta. Zaradi dejavnikov zunaj njihovega nadzora (vreme, cestne zapore ipd.) pa se lahko zgodi, da avtomobili ne vozijo ali pa pride do manjših sprememb, navajajo. Na njihovem seznamu so navedena vsa večja mesta, kar pa vključuje tudi manjša mesta ali kraje v njihovi bližini.

Googlov avtomobil smo v Ljutomeru zasledili v ponedeljek dopoldan, ko se je vozil po centru mesta. Avtomobil nosi nizozemsko registrsko oznako.

Google Street View
Lokacije snemanja, vir: google.com

Kako zahtevati odstranitev posnetka?

Google sicer zaradi zaščite zasebnosti samodejno na posnetkih zamegli obraze in registrske tablice, a je možno oddati tudi zahtevek za naknadno odstranitev določenih pogledov ali celotno zamegljitev ali odstranitev hiše, avtomobila, ljudi, ... To lahko storite s klikom na gumb "Prijavi težavo" oz. "Report a problem" v spodnjem desnem kotu pri vsakem posnetku.



Več v Zanimivosti