Po 36. letih končno lepši Drbetinci

Zaključena je največja investicija, kjer se je uredil 1,5 kilometrski odsek v Drbetincih od križišča pri kapeli do naselja Čagona

Prlekija-on.net, petek, 14. junij 2019 ob 12:27
Slavnostni prerez traku

Slavnostni prerez traku

Končana je prva faza ureditve infrastrukture v naselju Drbetinci. Lani 10. septembra sta županja Občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah Darja Vudler in komercialni direktor podjetja Lesnina MG oprema Matija Čepon podpisala pogodbo za projekt »Ureditev infrastrukture v naselju Drbetinci«.

Zaključena je največja investicija, kjer se je uredil 1,5 kilometrski odsek v Drbetincih od križišča pri kapeli do naselja Čagona. Dela po projektu so zajemala sanacijo ceste, odvodnjavanje in ureditev javne razsvetljave. V cestišče je na delu, z dogovorom z elektrom bila položena cevna kanalizacija za nizkonapetostno elektro omrežje. V tem sklopu sta bili izvedeni tudi preplastitvi dveh javnih poti Drbetinci - Toš v dolžini 244 metrov in modernizacija javne poti Drbetinci - Grdja v dolžini 184 metrov.

Na tem območju je bila v prvi fazi v letu 2018 mesecih že urejena prevezava na 46 vodovodnih priključkov, prav tako je bilo na tem območju v letu 2017 zgrajeno optično omrežje. Gre torej za celovito ureditev infrastrukture, ki bo svoj konec dobilo v naslednjem letu, ko se bo na tem območju v sklopu dogovora za razvoj regij gradila še kolesarska povezava do Lenarta oz. Ptuja.

Vrednost pogodbenih del znaša 350.272,00 evrov.

Županja se je v svojem nagovoru zahvalila občankam in občanom za strpnost in sodelovanje pri izvedbi del. Ob otvoritvi je bilo poskrbljeno tudi za kulturni program, občani pa so poskrbeli tudi za bogato pogostitev na piknik prostoru v Športnem parku Drbetinci.



Več v Gospodarstvo