Člani in članice Društva za osteoporozo Ljutomer obiskali Poljsko

Tokrat so obiskali Poljsko in sicer Krakov, Auschwitz, Wieliczka in Zakopane

Prlekija-on.net, četrtek, 20. junij 2019 ob 12:19
Izlet Društva za osteoporozo Ljutomer na Poljsko

Izlet Društva za osteoporozo Ljutomer na Poljsko

Člani in članice Društva za osteoporozo Ljutomer, ki je letos obeležilo 15 let obstoja, so se med 10. in 13. junijem odpravili na izlet. Tokrat so obiskali Poljsko in sicer Krakov, Auschwitz, Wieliczka in Zakopane. Na pot so se podali v ponedeljek zvečer iz avtobusne postaje v Ljutomeru proti Gornji Radgoni in Avstriji v smeri Ilza, mimo Dunaja. Po prestopu meje s Češko so z vmesnimi postanki potovali mimo Brna, Olomouca, Ostrave do češko-poljske meje. Zgodaj zjutraj v torek so prispeli na Poljsko v pokrajino Malopolska.

Nato je sledila vožnja do Auschwitza in dopoldanski ogled zloglasnega koncentracijskega taborišča iz druge svetovne vojne. Popoldne so se nato podali v Krakov, eno najlepših poljskih mest, kjer so opravili krajši panoramski krog okoli jedra in gradu. Tam so sledili prvi ogledi: sprehod skozi zanimiv stari del mesta na osrednji trg - Rynek Glowny, ki ga krasijo številne mogočne zgradbe in znamenita Marijina cerkev. Ogledali so si tudi pročelje mogočne zgradbe gledališča Slowackiego in se zvečer nastanili v hotelu, kjer so prenočili.

Naslednji dan je po zajtrku v hotelu sledila krajša vožnja do Wieliczke in ogled znamenitega rudnika soli, enega največjih na svetu. Po ogledu so se vrnili v Krakov in se sprehodili do grajskega kompleksa Wawel na grajskem griču nad Vislo. Tam so obiskali kraljeve apartmaje in nekaj prostega časa izkoristili v mestnem jedru za individualne oglede oz. zadnje nakupe. Zvečer so opravili z večerjo in prenočili v hotelu.

Tretji dan je po zajtrku sledila vožnja v Zakopane, kjer so opravili postanek v prikupnem turističnem središču pod Tatrami pri smučarskih skakalnicah. Sledila še je vožnja skozi arhitekturno zelo zanimivo vasico Chocholow z ohranjenimi lesenimi hišami. Nato so prestopili mejo s Slovaško in se vrnili mimo Trenčina in Bratislave ter preko Avstrije mimo Dunaja in Gradca, nazaj domov.



Več v Družabno