Prleki premagali Prekmurce v vlečenju vrvi čez reko Muro

Rezultat je do tega srečanja bil izenačen, tokrat pa so ponovno zmagali Prleki, ki so sedaj povedli v skupnem seštevku

Prlekija-on.net, nedelja, 14. julij 2019 ob 17:241
25. srečanje med Prleki in Prekmurci

25. srečanje med Prleki in Prekmurci

Pri kroškem brodu to nedeljo poteka tradicionalna prireditev ob reki Muri, 25. srečanje med Prleki in Prekmurci. Prireditev vsako leto privabi množico obiskovalcev na oba bregova, ki ju povezuje kroški brod, rdeča nit dogodka pa je vlečenje vrvi čez reko Muro, ki jo vlečejo "čistokrvni" Prleki in Prekmurci. Rezultat je do tega srečanja bil izenačen, tokrat pa so ponovno zmagali Prleki, ki so sedaj povedli v skupnem seštevku. Prireditev organizirajo Kajak kanu klub Mura Krog in PGD Vučja v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota in Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota ter domačimi društvi.

Foto in video: Tako so Prleki, pred očmi predsednika države, Prekmurce »potegnili v Muro«

Na prizorišču sicer poteka bogat program, poleg vlečenja vrvi čez reko Muro, tudi metanje jabolk, skok padalcev na brod, vožnja z vlakcem od Kroga do broda, animacija za otroke, gostinska ponudba (ribe na brodarski način, vol na žaru, langaš, sladoled, sladoledne rolice,...), zabava z ansamblom Prleški kvintet na prleški ter s skupino Avantura in Tanjo Žagar na prekmurski strani.

Letos je na dogodku prisoten tudi predsednik države Borut Pahor.

Nekaj fotografij si lahko ogledate v spodnji galeriji, več fotografij pa si lahko ogledate tukaj.

Vlečenje vrvi čez reko Muro 2019

Še pogled na vlečenje vrvi na zmagovalni, prleški strani :) Več -> https://p24.si/vlečenje-vrvi-2019

Objavil/a Prlekija-on.net dne Ponedeljek, 15. julij 2019

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Družabno