Prleški kantavtorji prvič nastopili na skupnem odru v Ljutomeru

Na Mitrinem odru pod javorji so nastopili Mojca Prejac, Tadej Vesenjak in Samo Budna

Prlekija-on.net, sobota, 20. julij 2019 ob 08:06
Prleški kantavtorji Mojca Prejac, Tadej Vesenjak in Samo Budna na skupnem odru

Prleški kantavtorji Mojca Prejac, Tadej Vesenjak in Samo Budna na skupnem odru

V petek, 19. julija, so v sklopu 15. Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina, prvič na skupnem odru nastopili prleški kantavtorji, Mojca Prejac, Tadej Vesenjak in Samo Budna. Koncert se je odvijal na Mitrinem odru pod javorji.

Mojca Prejac, vokalistka in kitaristka glasbene skupine Mojca je študirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Odskočna deska za Mojco Prejac je bila zmaga na 12. Festivalu kantavtorjev v Rušah, ko se je še bolj posvetila ustvarjanju avtorske glasbe in k sodelovanju povabila kitarista Domna Gnezdo.

Tadej Vesenjak je najglasnejši Prlek med kantavtorji in najbolj prleški kantavtor med Prleki. Njegova besedila so osebna, cinična, humorna, jezna, romantična, otožna... takšna, kot je življenje. Njegova glasba je mešanica folka in bluesa z močnim rockovskim pridihom in občasnimi reggae izpadi.

Samo Budna je kantavtor iz Ljutomera, ki igra tudi violino, kitaro in klavir. Bil je član skupin Marko banda in Posodi mi jürja. Kot solist je začel delovati leta 2008, do zdaj je izdal albuma Manj je več (2009) in Za nazaj in za naprej (2015). Je tudi violinist pri Vladu Kreslinu in Beltinški bandi.

Foto: Sara Vinkovič



Več v Kultura in izobraževanje