Policisti imeli polne roke dela s tujci

Na območju Gruškovja so prijeli devet, na območju Središča ob Drave dva, na območju Lendave pa sedem tujcev, ki so nedovoljeno vstopili v našo državo

Prlekija-on.net, torek, 6. avgust 2019 ob 15:32
Policija

Policija

Policisti PU Maribor so v ponedeljek, 5. avgusta, okrog 20.30 ure pri nedovoljenem prstopu državne meje v Zg. Gruškovju prijeli šest državljanov Pakistana in dva državljana Indije ter dva sprovajalca, državljana Ukrajine in okrog 21.30 v Zg. Gruškovju še enega državljana Pakistana. Vsi tujci so zaprosili za azil. Sprovajalcem je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje do 48 ur zaradi suma storitve kaznivega dejanja.

Prav tako so v torek, 6. avgusta, okoli 5.15 ure v Središču ob Dravi prijeli dva državljana Indije s katerima postopek še poteka.

Mariborski policisti so obravnavali tudi državljana Egipta, ki je prestopil notranjo mejo brez ustreznih listin - potekla veljavnost potnega lista. Zaradi kršitve 143./1-1 člena Zakona o tujcih mu je bila izrečena globa. Tujec je bil po končanem postopku napoten v Avstrijo, kjer ima urejen status in bivališče.

Policisti PU Murska Sobota pa so v ponedeljek na območju Lendave prijeli sedem tujcev, tri državljane Sirije in štiri državljane Iraka, ki so nezakonito vstopili v našo državo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito - azil.



Več v Črna kronika