Mladinski svet Ljutomer na dogodku Dajmo solidarnosti zagon

Dogodka so se udeležili mladi, različne organizacije, prostovoljci, šole

Prlekija-on.net, sreda, 7. avgust 2019 ob 08:39
Dajmo solidarnosti zagon

Dajmo solidarnosti zagon

Predstavnica Mladinskega sveta Ljutomer se je nedavno udeležila dogodka z naslovom Dajmo solidarnosti zagon, ki je potekal v RIS Dvorcu Rakičan v Murski Soboti. Dogodka so se udeležili mladi, različne organizacije, prostovoljci, šole.

Dogodek je odprl direktor RIS-a Dvorca Rakičan, dr. Robert Celec, ki je spregovoril par besed o samem prizorišču ter o njihovih vizijah za prihodnost. Predstavil se je tudi Zavod za razvoj mobilnosti mladih MOVIT, takoj za tem pa smo se s pomočjo mentimetra vprašali kaj za nas pomeni solidarnosti, in kaj le ta pomeni v sodobni družbi. Da bi lažje prebili led in začetno tremo smo začeli s spoznavno aktivnostjo in se najprej vsi malo sprehodili po dvorani, se predstavljali in se pogovarjali. Sledila je delavnica dajem-prejemam-rešujem, pri kateri smo skozi igre, kot je na primer igra vlog začeli spoznavati, kaj nam dejansko pomeni beseda solidarnost. Sledila je razprava o solidarnosti v tako imenovani »Solidarnostni kavarni«, kjer smo udeleženci lahko izražali lastna mnenja. Na koncu je nekaj besed bilo namenjeno tudi predstavitvi programa Evropske solidarnostne enote.

Za konec smo se zazrli v prihodnost, povzeli svoje misli in se še enkrat vprašali o solidarnosti, ter zaključili s povabilom na zaključni dogodek, ki se je odvijal v Ljubljani.

Mladinski svet Ljutomer podpirajo Evropski socialni sklad, Republika Slovenija, Urad Republike Slovenije za mladino in Občina Ljutomer.

Mladinski svet Ljutomer



Več v Kultura in izobraževanje