Na avtocesti lovili dva državljana Srbije, ki sta prevažala tujce

Policijska patrulja je na avtocesti v Vučji vasi s svetlobnimi in zvočnimi signali poskušala zaustaviti dve osebni vozili, srbskih registrskih številk, kateri pa signalov policistov nista upoštevali

Prlekija-on.net, četrtek, 22. avgust 2019 ob 14:03
Policija

Policija

Policisti PU Murska Sobota so v sredo med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 21 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujci po državljanstvih so bili trije iz Alžirije, štirje iz Maroka, dva iz Sirije, sedem iz Turčije in pet iz Afganistana. Sedem tujcev je zaprosilo za mednarodno zaščito, ostali pa bodo po končanih postopkih vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Prijeta sprovajalca in tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Po predhodni prijavi je policijska patrulja včeraj okrog 16.40 ure na pomurski avtocesti v Vučji vasi s svetlobnimi in zvočnimi signali poskušala zaustaviti dve osebni vozili, srbskih registrskih številk, kateri pa signalov policistov nista upoštevali.

Prvo vozilo, znamke Honda je zapeljalo na izvozni pas avtoceste in nato na koncu izvoznega pasu zavilo nazaj na avtocesto, ter pospešeno nadaljevalo z vožnjo v smeri Maribora. Enako je storil voznik drugega vozila znamke Citroen C5. Po okrog 500 metrih vožnje se je vozilo Honda ustavilo na voznem pasu. Policisti so ob kontroli okolice vozila v grmičevju prijeli štiri državljane Turčije. Voznika in sopotnika osebnega vozila znamke Citroen, oba državljana Srbije, ki sta v vozilu prevažala tri državljane Turčije so na območju Maribora prijeli policisti PU Maribor.

Vse tujce je v nadaljnje postopke prejela PP Ljutomer. Obema državljanoma Srbije je bila odvzeta prostost ter odrejeno pridržanje in bosta kazensko ovadena zaradi suma storitev kaznivega dejanja po 308. členu KZ. Za neznanim voznikom vozila Honda policisti zbirajo obvestila.



Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25