Kmalu: Kilometer dolga pot 20 metrov nad tlemi ter razgled s 37 metrov visokega stolpa

Septembra se odpira Pot med krošnjami Pohorje, kjer se bodo gostje lahko sprehodili po 1000 metrov dolgi poti 20 metrov nad tlemi, med krošnjami mogočnih pohorskih dreves, in užili pogled na neskončen gozd s 37 metrov visokega stolpa

Prlekija-on.net, nedelja, 1. september 2019 ob 19:142
Pot med krošnjami, foto: Marko Vindiš

Pot med krošnjami, foto: Marko Vindiš

V petek, 20. septembra, odpirajo težko pričakovano, novo atrakcijo na Rogli, Pot med krošnjami Pohorje. Gostje se bodo po 14. uri lahko sprehodili po 1000 metrov dolgi poti 20 metrov nad tlemi, med krošnjami mogočnih pohorskih dreves, in užili pogled na neskončen gozd s 37 metrov visokega stolpa.

Poučne postaje vas bodo naučile, zakaj je pohorska narava edinstvena. Adrenalinske postaje, kot je navidezno brezno, pa vam bodo zarisale nasmešek na obraz.

Kot je razbrati iz uradne spletne strani, se Pot med krošnjami Pohorje nahaja v srcu mogočnih pohorskih gozdov. Na poti boste lahko izvedeli, kaj je tisto, zaradi česar je narava Pohorja tako zelo edinstvena. Spoznavali boste pohorski gozd od korenin do krošenj. Z učenjem o pohorski flori in favni boste začutili utrip gozdnega življenja.

Ob poti se bo zvrstilo tudi kar nekaj adrenalinskih postaj, na katerih se bodo tako odrasli kot tudi otroci lahko na primer preizkusili pri ohranjanju ravnotežja nad navideznim prepadom, ki je sicer navidezen, a zato nič manj strašljiv. Kot zagotavljajo, so vse atrakcije absolutno varne. Kar nekaj izobraževalnih postaj pa bo namenjenih spoznavanju značilnosti bogate in edinstvene pohorske flore in favne.

Pot gradi podjetje ZAK, investicija pa znaša več kot štiri milijone evrov.

Ogromno zanimanje, objavljen tudi cenik

Kot vse kaže, bo ta nova atrakcija že prvi dan pritegnila ogromno ljudi, saj je na družbenem omrežju facebook v uradnem dogodku že 1.400 potrjenih oseb ter 13 tisoč takšnih, ki jih dogodek zanima. Ob tem so objavili tudi že cenik za vstop na to edinstveni pot, za odrasle je 10, za družine 25 evrov, ugodnejše vstopnice pa so tudi za upokojence, invalide ter skupine.

Pot med krošnjami - 360°. 20.9.2019 #panorama #jutro #Rogla

Objavil/a Marko Vindiš dne Petek, 30. avgust 2019

Pot med krošnjami - otvoritev 20.9.2019

Objavil/a Marko Vindiš dne Četrtek, 29. avgust 2019


Več v Slovenija