Dosedanjega župnijskega upravitelja Gorana Merico ustoličili za župnika župnije Ljutomer

Svete maše, katero je daroval dekan Franc Režonja v somaševanju župnika Gorana Merice in msgr. Izidorja Veleberija, so se udeležili številni farani

Prlekija-on.net, četrtek, 12. september 2019 ob 09:42
Slavnostni obred umestitve župnika Gorana Merice

Slavnostni obred umestitve župnika Gorana Merice

V nedeljo 8. septembra, je bilo za ljutomersko župnijo posebej slovesno. Dekan Franc Režonja je v imenu škofa ordinarija msgr. dr. Petra Štumpfa ustoličil dosedanjega župnijskega upravitelja Gorana Merico za župnika župnije Ljutomer. Svete maše, katero je daroval dekan Franc Režonja v somaševanju župnika Gorana Merice in msgr. Izidorja Veleberija, so se udeležili številni farani.

V pozdravnem nagovoru ob začetku svete maše je župnik Goran poudaril, da bo odslej samo nadaljeval opravljanje nalog poučevanja, posvečevanja in vodstva, katere so mu bile zaupane že pred enim letom in se je nanje že tudi privadil. Poleg tega pa je lahko v tem času že dodobra spoznal svoje župljane. Še prav posebej pa je poudaril pomen duhovnikove širine srca in globine vere za oznanjevanje Jezusovega evangelija ter vodenje ljudi k Bogu. Zraven vsega tega pa izpostavil pomen sodelovanja z duhovnim pomočnikom msgr. Izidorjem Veleberijem, ki že dolgih 37 let službuje v naši župniji. Ravno toliko let, kolikor jih ima novi župnik.

Pred zaključkom svete maše so člani Župnijskega pastoralnega sveta in Župnijske Karitas v imenu skupin in dejavnosti, ki delujejo v župniji, izrazili novemu župniku pripravljenost na (nadaljnje) sodelovanje pri delu v župniji, županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba pa mu je zaželela prijetno službovanje in vzajemno sodelovanje z občino.

Novemu župniku je po končani sveti maši, prisrčen glasbeni sprejem ob nedeljskem slavju v prijetni senci lip pred cerkvijo, pripravil ljutomerski pihalni orkester, ki je dodal svoj pečat tej slovesnosti. Tako se je v nedeljskem opoldnevu po sveti maši, ob množici župljanov, ki se je zadržala pred cerkvijo, nadaljevalo druženje ob prijetnem klepetu, odlični domači kapljici in številnih dobrotah, ki so jih pripravile domače gospodinje.

Foto: Nuša Novak



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje