Na območju Ljutomera prijeli 12 tujcev

Štirje tujci so zaprosili za mednarodno zaščito, osem tujcev pa je bilo vrnjeno hrvaškim varnostnim organom

Prlekija-on.net, torek, 17. september 2019 ob 13:44
Štirje tujci so zaprosili za mednarodno zaščito

Štirje tujci so zaprosili za mednarodno zaščito

Včeraj je bilo na območju PP Ljutomer prijetih 12 tujcev - 3 državljani, 4 državljani Iraka, 4 državljani Pakistana in en državljan Palestine, ki so
nezakonito vstopili v našo državo. Štirje tujci so zaprosili za mednarodno zaščito, osem tujcev pa je bilo vrnjeno hrvaškim varnostnim organom.

Danes, ob 4.35, pa je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo, s tovornim priklopnim vozilom turških registrskih oznak, vstopal 63-letni Turek. Med mejno kontrolo so policisti s CO2 testerjem zaznali, da se v priklopnem tovornem vozilu nahajajo ljudje. Med pregledom vozila so opazili tudi, da je prerezana ponjava na vrhu priklopnega tovornega vozila. Zaradi tega so policisti opravili t.i. temeljito mejno kontrolo in v priklopnem vozilu odkrili, med tovorom skrite, tri državljane Afganistana, ki so se na tak način skušali izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse tri so ob 6.45 že predali hrvaškim varnostnim organom.Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Črna kronika

Posredujejo gasilci

Zagorelo na deponiji v Lenartu

nedelja, 20. oktober 2019 ob 19:22
Romanu Leljaku je neznanec prerezal gume

Županu na vozilu povzročili za 1.200 evrov škode

nedelja, 20. oktober 2019 ob 11:25
Posredovali so gasilci

Traktor pod seboj stisnil voznika

nedelja, 20. oktober 2019 ob 11:121