Člani in članice DU Ljutomer organizirali mednarodno srečanje upokojencev

Poleg prijetnega prijateljskega druženja so pomerili svoje sposobnosti in spretnosti tudi v pikadu, šahu in kegljanju

Prlekija-on.net, torek, 24. september 2019 ob 18:57
33. mednarodno srečanje upokojencev

33. mednarodno srečanje upokojencev

Člani in članice Društva upokojencev Ljutomer so organizirali že tradicionalno srečanje, 33. mednarodno prijateljsko, družabno športno srečanje v četrtek, 19. septembra, s pričetkom ob 8.00. uri v Biotermah v Mali Nedelji.

»Poseben pozdrav velja vsekakor našima dvema pokrajinskima predstavnicama, g. Vijoli Bertalanič, naši Pomurski predsednici in g. Nadi Lovrec, predsednici upokojencev Međimurske pokrajine. Lepo pozdravljam tudi g. Tjašo Magdič, predstavnico naših gostiteljev - BIOTERM Mala Nedelja.
Poletje se počasi poslavlja, lovimo še zadnje sončne žarke in se pripravljamo na hladnejše dni. Da pa nam ne bo težko v zimskih hladnih časih, je prav, da okrepimo telesno vzdržljivost in odpornost.
Tako nam vse oblike aktivnosti, pa tudi športna srečanja še kako pridejo prav. Danes smo v našem društvu pripravili srečanje, ki je v prvi vrsti namenjeno druženju pa seveda potem tudi športu. Same discipline danes so tiste, ki so pisane na kožo nam upokojencem, to so šah, pikado in vrtno kegljanje. Pri organizaciji so nam priskočili na pomoč zaposleni v Biotermah mala nedelja, zakar se jim že sedaj zahvaljujem
....« so bile med uvodnim pozdravom namenjene besede predsednika DO Ljutomer, Cirila Magdiča.

Poleg prijetnega prijateljskega druženja so pomerili svoje sposobnosti in spretnosti tudi v naslednjih disciplinah, pikado ženske, pikado moški, šahu in kegljanju na vrvici (prosto - lahko mešano, sestavljene ekipe).

Poleg prijateljevanja se je tekmovalo po že uveljavljenih športnih pravilih upokojenskih tekmovanj. Najboljšim posameznikom po kategorijah so bile podeljene medalje, prve tri uvrščene ekipe v skupnem seštevku števila točk v vseh disciplinah prejele pokale.

Rezultati v športnem delu druženja so bili pa naslednji:

Rezultati

Šah

Na srečanju je bilo posebno priznanje podeljeno Angeli Kolarič, članici DU Ljutomer, ki je bila udeleženka vseh dozdajšnjih 33. Mednarodnih srečanj društev upokojencev.

Po končanem srečanju so se dogovorili, da se spet srečajo, njihovo prihodnje druženje bo že tako v mesecu oktobru, ki ga bo organizirala Matica umirovljenika Međimurske županije Čakovec, v kraju Dolnja Dubrava.



Več v Družabno