Folklorniki TKD Babinci sodelovali na festivalu v Italiji

Nastopile so skupine iz Madžarske, Češke, Slovaške, Bolgarije, Grčije in seveda naša folklorna skupina iz Prlekije, s katero so zastopali našo državo Slovenijo

Prlekija-on.net, četrtek, 26. september 2019 ob 16:56
TKD Babinci v Italiji

TKD Babinci v Italiji

Folklorniki TKD Babinci, smo se na povabilo organizatorja od 14.-17. septembra udeležili mednarodnega festivala plesa, glasbe in petja v Italiji. Festival je potekal v letoviškem kraju Lido di Jesolo. Nastopile so skupine iz Madžarske, Češke, Slovaške, Bolgarije, Grčije in seveda naša folklorna skupina iz Prlekije, s katero smo zastopali našo državo Slovenijo. Imeli smo dva večerna nastopa, in sicer na trgih Piazza Milano in Piazza Aurora. Na samem prizorišču se je zbralo mnogo gledalcev, kateri so uživali v pestrem programu nastopajočih skupin. V teh dneh so se med skupinami stkala tudi mnoga prijateljstva. V prostem času smo se podali tudi do plaže, kjer smo neizmerno uživali v toplem Jadranskem morju. Plaža v Lidu di Jesolo meri kar 12 km in ima na stotine hotelov. Tudi mi smo bili nastanjeni v majhnem družinskem hotelu Azzuro, kjer smo se počutili zelo udobno, pa tudi plaža je bila zelo blizu. Na presenečenje vseh, se je v teh dneh tam odvijal tudi letalski miting, kateri je obnorel plavalce na plaži. En dan pa smo se z ladjico popeljali tudi do Benetk, kjer smo si ogledali znamenitosti tega zgodovinskega kraja. Bil je prekrasen izlet. Na festival smo se odpravili s avtobusom na katerem nas je bilo 52 potnikov. Ob odhodu domov, smo se še odpeljali do družinske pršutarne Ščuka v Štanjelu, kjer smo okusili njihove dobrote. Nazdravili smo tudi z domačim teranom pod njihovo znamenito murvo. Po ogledu pršutarne smo se odpravili proti avtobusu, na katerem je vse do Babinec donela harmonika našega muzikanta Davida, iz ust pa je prihajal glas veselih pevcev.

Ob tej priložnosti gre zahvala našim plesalcem, muzikantom, donatorjem, pripravljalkam hrane, predsednici TKD Babinci, ter ostalim, kateri ste poskrbeli za dobrote na avtobusu, za dobro kapljico in veselo vzdušje ob našem druženju.

Tekst: Marjan Filipič
Foto: Danilo Ivančič



Več v Kultura in izobraževanje