Na Cvenu pripravljajo dobrodelni koncert za otroke in prenovo šole v Tanzaniji

Ker pa mislijo tudi na slovenske otroke, bodo del prispevkov namenili tudi šestletnemu Galu iz Dupleka za nujno potrebno operacijo v ZDA

Prlekija-on.net, petek, 4. oktober 2019 ob 10:261
Dobrodelni koncert za otroke

Dobrodelni koncert za otroke

V nedeljo, 20. oktobra, ob 18. uri, v Zadružnem domu na Cvenu, pripravljajo dobrodelni koncert Stopimo skupaj. Zbirali se bodo prostovoljni prispevki za otroke in prenovo šole v Tanzaniji. Nastopili bodo Skupina Človekija, učenci Osnovne šole Cven, Duet Beročka in Samo Budna.

"Ko sem se vrnila iz Tanzanije, kjer sem dva meseca bivala pri domačinih in kot prostovoljka učila v tamkajšnji šoli sem se odločila, da s tem delom in pomočjo želim nadaljevati tudi tukaj doma. Prišla sem do ideje, da organiziram koncert, kjer bi vsi skupaj lahko prispevali za prihodnost tamkajšnjih otrok, ki so res potrebni pomoči. Trenutno so brez šolskih prostorov, kjer bi lahko omogočili dostojno izobraževanje za vse učence. Denar se zbira za šolske prostore, nakup opreme, šolskih potrebščin in za hrano, saj otroci nimajo niti šolske malice. Na pomoč pri organizaciji mi je priskočil tudi Prleški študentski klub, še posebej pa bi se rada zahvalila Mariu in Aljoši iz PŠK za vso podporo in pomoč. Ker pa mislimo tudi na slovenske otroke bomo del prispevkov namenili tudi šestletnemu Galu iz Dupleka za nujno potrebno operacijo v ZDA," pravi Anisa Kelenc, ki organizira koncert in ki se je letos marca vrnila iz Tanzanije.


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje