Policisti zaključili preiskavo pretepa na murskosoboškem Urgentnem centru

Zoper 11 osumljenih oseb, starih med 29 in 59 let, bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nasilništva

Prlekija-on.net, sreda, 16. oktober 2019 ob 13:08
Pretep se je zgodil v prostorih Urgentnega centra Splošne bolnišnice Murska Sobota

Pretep se je zgodil v prostorih Urgentnega centra Splošne bolnišnice Murska Sobota

Tomislav Habulin, komandir Policijske postaje Murska Sobota je v današnji izjavi za javnost predstavil informacije o zaključeni preiskavi množične kršitve javnega reda in miru na murskosoboškem Urgentnem centru.

19.9.2019 okrog 15. ure so policisti prejeli več prijav kršitev javnega reda in miru v prostorih Splošne bolnišnice Murska Sobota. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je v prostorih Urgentnega centra Splošne bolnišnice Murska Sobota prišlo do množične kršitve javnega reda in miru, v katerem je sodelovalo 17 oseb. Kršitelji so v pretepu uporabljali različne nevarne predmete (bejzbol palice, kovinsko teleskopsko palico, kovinsko palico za golf, dve leseni palici, dva plinska razpršilca in steklenico vina). V kršitvi so bile tri osebe lahko telesno poškodovane in odpuščene v domačo oskrbo.

Policisti Policijske postaje Murska Sobota so zaključili obsežno preiskavo množičnega pretepa in zoper 11 osumljenih oseb, starih med 29 in 59 let, bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nasilništva po drugem odstavku 296. člena KZ-1, za katerega je predpisana kazen zapora do treh let. Zoper 11 kršiteljev bo prav tako uveden prekrškovni postopek zaradi suma storitve prekrška po 8. točki prvega odstavka 89. člena Zakona o zasebnem varovanju zaradi neupoštevanja ukrepov varnostnika, za kar je predpisana globa od 200 do 400 evrov. Zoper 3 kršitelje bo uveden prekrškovni postopek zaradi suma storitve prekrška po prvem odstavku 6. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru, za katerega je predpisana globa od 250,38 do 500,75 evrov.

Med sprtimi je bila izvedena mediacija (pomiritveni postopek).



Več v Črna kronika