Abrakadabra - čarovniški ples v vrtcu Manka Golarja, enota Črešnjevci

V dneh, pred najstrašnejšo nočjo v letu, so otroci pridno ustvarjali - barvali dekoracijo za igralnice in garderobe

Prlekija-on.net, torek, 29. oktober 2019 ob 21:321
Noč čarovnic v vrtcu Manka Golarja, enota Črešnjevci

Noč čarovnic v vrtcu Manka Golarja, enota Črešnjevci

Noč čarovnic se nezadržno približuje in v ta namen smo tudi v našem vrtcu pripravili raznolike dejavnosti na omenjeno temo.

Za uvod smo izbrali zgodbo »Čarovnica Vilma«, avtorja K. Paul in V. Thomas. V dneh, pred najstrašnejšo nočjo v letu, so otroci pridno ustvarjali - barvali dekoracijo za igralnice in garderobe. Tako so nastali duhci, pajki, netopirji, buče, pajčevina, pogrinjki z motivi buč... Ker smo Eko vrtec, smo veliko ustvarjali z odpadnim in naravnim materialom. Naše igralnice so se v teh dneh spremenile v »Hokus pokus igralnice«.

Velik poudarek je bil tudi na timskemu povezovanju, tako da so se družili vsi otroci iz naše enote. Pripravili smo jim pisano paleto raznovrstnih dejavnosti. Ustvarjali, raziskovali, družili in igrali so se v pestrih »čarovniških« kotičkih. V fotografskem kotičku so nastajale fotografije z »Abrakadabra okvirjem«, v pekarski delavnica je omamno dišalo po magičnih mafinih, ki smo jih poimenovali »Puhaste bučke«, plesalo se je v migalnici »Boo«. V enem izmed kotičkov je potekala priprava in mešanje »Štumfastega zvarka«, v drugem pa so na otroških licih nastajale prave umetnine »Umetnine pajka Uršulina«. Urili smo se tudi v vzletanju in pristajanju s čarovniškim prevoznim sredstvom - metlo. To spretnost smo poimenovali »Simsala - simsala metla«.

Toda to še ni vse, po vsem tem, je sledilo še presenečenje - izmišljena dramatizacija strokovnih delavk, katere sodelujejo v lutkovni skupini Hudomušnice. Dramatizacija je nosila naslov »Na okrog s čarovnico Čirimbaro«. V glavnih vlogah so bile čarovnice, ki so poskrbele, da se je iz otroških ust slišal iskren smeh. Takšen, iz vsega srca.

Veselje je bilo opazovati otroke, ki so pri vsem naštetem neizmerno uživali. S ponosom so staršem pokazali svoje izdelke, igralnico, ki je v teh dneh popolnoma spremenjena in prav »čarovniška«, z žarom v očeh so pripovedovali o vseh »magičnih« dejavnostih - in to je tisto kar šteje. 
Sedaj pa otroci že komaj čakajo »tisto najstrašnejšo noč« - noč čarovnic. In verjamemo, da se po vsem tem, ne bodo prav nič bali čarovnic, pajkov in drugih čarovniških bitij. 

Zapisala: Darja Vajngerl, dipl. vzg.



Več v Najmlajši