86-letnica, žrtev ropa, v bolnišnici umrla

Ropar naj bi ukradel le nekaj več kot 200 evrov, 86-letna ženska pa je umrla. Zdravniki so po besedah svojcev skoraj povsem prepričani, da je infarkt posledica stresnih dogodkov dan prej.

Prlekija-on.net, nedelja, 19. januar 2020 ob 14:54
Ženica je dan po ropu potrebovala nujno medicinsko pomoč

Ženica je dan po ropu potrebovala nujno medicinsko pomoč

Pred dnevi smo že poročali o ropu, ki se je zgodil v torek, 14. januarja. Takrat so bili policisti obveščeni o ropu v stanovanjsko hišo v naselju Beznovci. Neznani storilec je prišel v hišo in starejšo žensko zvezal ter si protipravno prilastil denar. S kraja je pobegnil s temnejšim vozilom. Policisti za neznanim storilcem še vedno zbirajo obvestila. Iz PU Murska Sobota so posredovali tudi sliko fotorobota in pozivajo vse, ki bi imeli kakršne koli informacije o kaznivem dejanju, da pokličete na tel. št. 113 oz. na anonimni tel. št. 080 1200.

Ženska, šlo je za 86-letnico, je bila pri dejanju poškodovana, saj naj bi bil storilec pri svojem dejanju zelo nasilen. Storilec je ženico med ropom zvezal ter nato preiskal vse prostore v hiši, ukradel pa naj bi le nekaj več kot 200 evrov. Žrtvi se je nato uspelo rešiti iz primeža spalne srajce, s katero naj bi jo ropar zvezal, nato je v mrazu bosa stekla po pomoč do prvih sosedov, ki so poklicali policijo. Naslednje jutro pa je potrebovala nujno medicinsko pomoč, saj je doživela srčni infarkt. V času, ko je od srede naprej bila v bolnišnični oskrbi, je vmes zbolela še za pljučnico, sedaj pa je izgubila boj za življenje. Zdravniki so po besedah svojcev skoraj povsem prepričani, da je infarkt posledica stresnih dogodkov dan prej.

Policisti so ob torkovem ropu izvajali aktivnosti za prijete storilca, vključno s cestnimi blokadami, ki so jih postavili v okolici. Po neuradnih podatkih naj bi sicer storilcu že bili tesno za petami.

[ALI POZNATE STORILCA ROPA ?] 13. januarja smo bili policisti obveščeni o ropu v stanovanjsko hišo v naselju Beznovci....

Objavil/a Policijska uprava Murska Sobota / Police Directorate Murska Sobota dne Petek, 17. januar 2020


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika