Priznana vinska klet predstavila novo blagovno znamko Instinct

Puklavec Family Wines predstavlja novo blagovno znamko Instinct, ki združuje rdeča vina iz njihove makedonske kleti

Prlekija-on.net, petek, 31. januar 2020 ob 19:19
Vladimir Puklavec, Tatjana Puklavec, Dane Jovanov in Mitja Herga so nazdravili z vini Instinct

Vladimir Puklavec, Tatjana Puklavec, Dane Jovanov in Mitja Herga so nazdravili z vini Instinct

Priznana vinska klet Puklavec Family Wines je premierno predstavila novo blagovno znamko za rdeča vina Instinct, katera so pridelana v njihovi butični vinski kleti v Severni Makedoniji. Vrhunska rdeča vina iz Negotina odlično dopolnjujejo njihov trenutni asortima belih vin iz Ljutomersko-Ormoških goric, s povezovanjem Slovenije in Severne Makedonije pa Vladimir Puklavec skupaj s sodelavci sledi začrtanemu cilju - upoštevati DNK regije in terroirja, izraziti čistost narave in predvsem ustvarjati najboljša vina.

Vinska zgodba družine Puklavec se je pričela leta 1934, ko je Martin Puklavec skupaj s svojimi sodelavci pričel ustvarjati vinsko tradicijo družine Puklavec. Leta 2009 se je družina vrnila v vinsko zgodbo in to v velikem slogu. Z nakupom Ormoške in Ljutomerske vinske kleti ter njeno združitvijo, so začeli pisati zgodbo pod imenom Puklavec Family Wines. V prvih desetih letih so skrbeli in bdeli nad ciljem, ki ga je pred 85 leti zapisal Martin Puklavec - s strastjo, trdim delom in predanostjo najvišji kakovosti ustvarjati in pridelovati najboljša bela vina iz Ljutomersko-Ormoških goric.

Odprtje butične vinske kleti Negotino

Puklavec Family Wines z investicijo v Severni Makedoniji vstopa na trg rdečih vin


Sredi Negotina našli popolne pogoje za pridelavo vrhunskih rdečih vin

Nov mejnik v zgodovini so postavili lani maja, z otvoritvijo butične vinske kleti v Severni Makedoniji. Že od leta 2011 jih je vodila želja po dopolnitvi svoje ponudbe z rdečimi vini in prav sredi Negotina so našli pravi terroir, kjer domujejo popolni pogoji za pridelavo vrhunskih rdečih vin. Topla in suha poletja, relativno hladne zime, pravšnja nadmorska višina in zemlja, ki jo odlikuje edinstven mineralni terroir zagotavljajo odlične pogoje za vrhunska rdeča vina. Prav v butični kleti Puklavec Family Wines Negotino, kjer se prepleta sodobna tehnologija s tradicijo zorenja vina v lesenih vinskih sodih, se je rodila nova linija vin - Instinct.

Nova blagovna znamka nosi pomenljivo ime in sporočilo, da je instinkt v vseh nas, prirojen in ne naučen. Instinkt je v vinogradniku, da določi točen čas trganja grozdja in v vinarju, katerega pri spreminjanju grozdja v harmonična in bogata vina vodi znanje, razlikuje pa instinkt. Tako kot v naravi, tudi v vinogradništvu in vinarstvu, le najmočnejši preživijo. Izzivi terroirja in tveganja, ki jih prinašajo naravni pogoji so stalnica, s katerimi se pridelovalci vina srečujejo vsak dan.

Vsako vino predstavlja mogočno žival, ki je povezana z njim

Vsako vino iz makedonske kleti je edinstveno in predstavlja mogočno žival, ki je povezana z njim. Ustvarjena s strastjo, pozornostjo do detajlov, izkušnjami in odločnim instinktom. Pri Merlotu lahko doživimo naravne karakteristike volka, ki je inteligenten, zvest, zaščitniški in čustveno navezan na ostale v skupini. Vranec je tako kot konj, poln lokalnega ponosa, aroganten, zelo strasten in energičen. Cabernet Sauvignon najbolje opiše odločen in neustrašen orel, ki je bil ustvarjen z neverjetno pozornostjo do detajlov.

Instinct vina pa niso namenjena samo domačemu trgu, temveč tudi tujim trgom. Namreč, Puklavec Family Wines je eden večjih slovenskih izvoznikov vina, med svoje ključne izvozne trge trenutno poleg Hrvaške štejejo še Nizozemsko, Nemčijo, Veliko Britanijo, Poljsko in Brazilijo. V podjetju so prepričani, da je najboljše stvari v življenju treba deliti z drugimi, zato je eden od pomembnejših prihajajočih mejnikov predstavitev rdečih vin iz makedonske kleti Instinct na mednarodnih trgih. Stavijo na izjemno kakovost vin, prepoznavnost terroirja Tikveškega vinogorja in sodoben design, zato so v podjetju prepričani, da bodo zgodbo o povezovanju Slovenije in Severne Makedonije ter družinsko ime kleti razširili tudi v tujino.



Več v Gospodarstvo