Ljutomerske upokojenke predstavile svoja ročna dela

Na razstavi so pridne ljutomerske upokojenke predstavile številna kvačkana, »štrikana« in druga ročna dela, od prtičkov, oblačil in okrasnih predmetov, ki so jih ustvarile pred kratkim

Prlekija-on.net, sobota, 14. marec 2020 ob 18:51
Razstava Ko ptički zapojo

Razstava Ko ptički zapojo

Upokojenke iz Društva upokojencev Ljutomer, sekcije za ohranjanje kulturne dediščine, so v Ljutomeru pripravile tradicionalno razstavo ročnih del Ko ptički zapojo. Razstavo si je bilo ta teden možno ogledati v domu DU Ljutomer na Ormoški cesti v Ljutomeru, a je vsem znana situacija vse skupaj precej spremenila, zato je razstava ostala nekoliko neopažena. Na razstavi je bilo možno videti njihova številna ročna dela, ki jih dandanes le še redko vidimo v naših domovih.

Na razstavi so pridne ljutomerske upokojenke iz sekcije za ohranjanje kulturne dediščine, ki jih vodi Danica Makoter, predstavile številna kvačkana, "štrikana" in druga ročna dela, od prtičkov, oblačil in okrasnih predmetov, ki so jih ustvarile pred kratkim, za navdih pa so uporabile pričevanja in fotografije ročnih vezenin iz zgodovine. Razstava je imela tudi že pridih "vüzma", ki se bliža.

Razstavo smo obiskali v ponedeljek in če si je zaradi trenutnih kriznih razmer niste uspeli ogledati, smo jo mi ovekovečili na spodnjih fotografijah.



Več v Kultura in izobraževanje