ZD Ljutomer uvaja dodatna navodila in ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa

Ob tem obveščajo in prosijo vse obiskovalce, da se držite že do sedaj povedanih priporočil in navodil glede preprečevanja okužb s koronavirusom

Prlekija-on.net, ponedeljek, 16. marec 2020 ob 10:25
ZD Ljutomer uvaja nove ukrepe

ZD Ljutomer uvaja nove ukrepe

Iz Zdravstvenega doma Ljutomer so nas obvestili o novih navodilih glede preprečevanja širjenja koronavirusa. Ob tem obveščajo in prosijo vse obiskovalce, da se držite že do sedaj povedanih priporočil in navodil glede preprečevanja okužb s koronavirusom.

S ponedeljkom, 16. marca, se po odredbi o začasnih ukrepih za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) prekine izvajanje vseh zobozdravstvenih storitev pri vseh izvajalcih zdravstvene dejavnosti. Nujne zobozdravstvene storitve so za našo regijo organizirane v Zdravstvenem domu Maribor. V Zdravstvenem domu Ljutomer vam bodo na razpolago glede zobozdravstvenih težav in napotitev ter navodil v ZD Maribor (prej jih prosim kontaktirajte, preden greste tja, da vam bodo dali napotke) na tel. št. (02) 585 14 44 vsak delovnik od 7.30 in 19.00 uro, razen v petek do 14.30 ure.

Šotor pred ZD Ljutomer

Zaradi preprečevanja okužb s koronavirusom, že pred vhodom v ZD Ljutomer preverjanje pacientov


Če imate vročino, kašljate, kihate, se slabo počutite, ostanite doma in jih kontaktirate po telefonu

V splošnih ambulantah so odprli telefonske linije tekom celega delovnika oz. ordinacijskega časa in vas vljudno naprošajo (če imate: vročino, kašljate, kihate, se slabo počutite) da ostanete doma ter jih kontaktirate po telefonu, kjer vam bo zdravnik dal vsa navodila. Če se zdravstveno stanje poslabša, ponovno kontaktirajte zdravnika, ki bo potem odredil nadaljnja navodila.

Prav tako je do nadaljnjega ukinjeno vso izvajanje vseh preventivnih dejavnosti: referenčne ambulante, zdravstvena in zobozdravstvena vzgoja, sistematski pregledi otrok od 6. leta naprej v otroško šolskem dispanzerju, Cindi delavnice, ortodontska ambulanta, kardiološka ambulanta, diabetološka ambulanta, ultrazvok trebuha, dispanzer za mentalno zdravje (psiholog, logoped).

Patronažno varstvo izvaja vse neodložljive storitve in posege, ter preventivno obravnavo novorojenčkov, dojenčkov in otročnic.

Po odredbi se prekine tudi izvajanje vseh ambulantnih fizioterapevtskih storitev, v Biotermah Mala Nedelja, kakor tudi v zdravstvenem domu.

Za vse informacije o naročilih in prenaročilih so vam na voljo vsak delovnik na št. (02) 585 14 14 vsak delovnik: v ponedeljek od 12.00 - 16.00 ure, od torka do petka pa od 8.00 - 12.00 ure.

S tem lahko največ vsi skupaj naredimo za preprečitev oz. zmanjšanje prenosa okužbe s koronavirusom.

Prosijo za razumevanje in upoštevanje vseh navodil in priporočil v skrbi za lastno zdravje in zdravje drugih.

Kolektiv Zdravstvenega doma Ljutomer vam ob tem želi čim več zdravja
ZD Ljutomer je izdal navodila in ukrepe glede pojava koronavirusa

ZD Ljutomer izdal navodila in ukrepe glede pojava koronavirusa


Splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna

Koronavirus: Kako poteka bolezen, kakšni so simptomi in znaki?




Več v Kultura in izobraževanje