Hrvaška zaprla svoje meje za potniški promet

Opolnoči je Hrvaška zaprla svoje meje za potniški promet, veljajo pa nekatere izjeme

Prlekija-on.net, četrtek, 19. marec 2020 ob 09:36
Opolnoči je Hrvaška zaprla svoje meje za potniški promet

Opolnoči je Hrvaška zaprla svoje meje za potniški promet

Hrvaška je opolnoči zaprla svoje meje za potniški promet, ob tem pa veljajo nekatere izjeme, saj prepoved ne velja za čezmejne delavce in druge izjeme. Državljanom EU bodo omogočili vrnitev domov. Osebe bodo na Hrvaško lahko vstopile ob potrdilu notranjega ministra in Hrvaškega zavoda za javno zdravstvo.

V sklepu ministra Davorja Božinovića, ki je tudi šef nacionalnega štaba civilne zaščite so navedene izjeme in režim tranzita državljanov EU v matične države. Ta je pojasnil, da bodo državljanom članic Evropske unije na Hrvaškem omogočili vrnitev domov, tako kot bodo na Hrvaško, ob veljavnih ukrepih 14-dnevne izolacije, spustili hrvaške državljane, ki so bili v tujini. Poudaril je, da bodo tuji državljani lahko vstopili na Hrvaško, če so v tranzitu, a bodo njihov prevoz čez Hrvaško posebej organizirali. Izjeme bodo veljale med drugim za zdravstvene delavce in znanstvenike, diplomate in predstavnike mednarodnih organizacij, pa tudi za voznike tovornjakov in dnevne migrante.

Število okuženih zaradi novega koronavirusa se je na Hrvaškem v četrtek zvšalo na 99.

Opolnoči se zapira 51 maloobmejnih prehodov s Slovenijo

Avstrija opolnoči zapira 51 maloobmejnih prehodov s Slovenijo
Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Gospodarstvo