Rešili so ga zagotove smrti

Voznik, ki je zapeljal v reko, je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Rešili so ga dva moška in ženska, ki so pripeljali mimo. Njegovo vozilo je bilo celo v vodi, iz nje so gledala samo še kolesa.

Prlekija-on.net, petek, 10. april 2020 ob 13:14
Celo vozilo je bilo v vodi, iz nje so gledala samo še kolesa, foto: GB Maribor

Celo vozilo je bilo v vodi, iz nje so gledala samo še kolesa, foto: GB Maribor

Včeraj ob 16.41 uri so policisti prejeli obvestilo, da je vinjeni voznik osebnega avtomobila v Kozjaku nad Pesnico zapeljal v reko Pesnico in se prevrnil na streho. Celo vozilo je bilo v vodi, iz nje so gledala samo še kolesa.

Pogumna moška, ki sta prva pripeljala mimo, sta voznika rešila iz vozila in ga pričela oživljati. Pridružila se jima je še mimovozeča gospa. Vsem skupaj je z oživljanjem uspelo, vozika so z uporabo ALU folije ogreli, nato pa so ga reševalci prepeljali v UKC Maribor. Njegove poškodbe so opredeljene kot lahke. Ker je kazal očitne znake alkoholiziranosti, so mu policisti odredili strokovni pregled. Analiza krvi in urina bo znana šele v prihodnjih dneh.

Vzroka za prometno nesrečo sta neprilagojena hitrost in nepravilna stran vožnje.

Izpostaviti je potrebno, da so opisani trije pogumni vozniki s svojim prisebnim in nesebičnim ravnanjem ponesrečenega voznika rešili zagotove smrti. Za to jim bo lahko večno hvaležen. Čeprav alkohol v njegovem organizmu še ni dokazan, pa vse kaže na to, da ga je bilo očitno preveč. Morda bo ta dogodek vozniku, pa tudi drugim, dovolj velik opomin, da ne bodo več sedli alkoholizirani za volan. Alkohol res ubija. Le izjemoma ne, če ti (še lahko) pomagajo tako srčni judje, kot so temu vozniku.

PROMETNA NESREČA: http://www.gasilskabrigadamaribor.si/intervencije/942020-prometna-nesreca---kozjak-nad-pesnico

Objavil/a Gasilska brigada Maribor dne Četrtek, 09. april 2020


Več v Črna kronika