Potrdili prvi primer okužbe s koronavirusom v Centru za starejše Murska Sobota

Stanovalka je bila zaradi zdravstvenih težav pripeljana v Splošno bolnišnico Murska Sobota, kjer je bilo izvedeno testiranje, test pa je bil pozitiven

Prlekija-on.net, nedelja, 12. april 2020 ob 18:141
Center za starejše Murska Sobota, foto: ds-rakican.com

Center za starejše Murska Sobota, foto: ds-rakican.com

Iz Doma starejših Rakičan so sporočili, da je bil v soboto potrjen prvi primer okužbe s koronavirusom pri stanovalki, ki biva v enoti Center za starejše Murska Sobota. Stanovalka je bila zaradi zdravstvenih težav pripeljana v Splošno bolnišnico Murska Sobota, kjer je bilo izvedeno testiranje, test pa je bil pozitiven. Svojce stanovalke so o rezultatu že obvestili.

Kot so pojasnili, so nemudoma obvestili tudi NIJZ in pristojno koordinatorko ter začeli izvajati vse ukrepe v skladu z načrtom. "Trenutno se izvaja testiranje vseh zaposlenih in stanovalcev III. nadstropja enote Centra za starejše Murska Sobota, ter tistih zaposlenih, ki so po službeni dolžnosti občasno bili v stiku z zaposlenimi v enoti. Za celotno stavbo centra za starejše v Murski Soboti velja izolacija, v tretjem nadstropju, kjer se je okužba vzpostavila, pa je urejena tako imenovana »siva cona«. Vsi zaposleni, ki so prihajali v stik s stanovalko s koronavirusno boleznijo 19, so bili napoteni v samoizolacijo. Stanovalci se počutijo dobro, njihovo zdravstveno stanje pa je stabilno," je ob tem sporočil direktor Doma starejših Rakičan Zoran Hoblaj.



Več v Črna kronika