Partner umrle 49-letnice: Naj bo to opomin vsem, ki ignorirate ta smrtonosen zahrbtni virus

Ob tem je zapisal tudi, da apelira na vladajoče, naj še ne ukinjajo ukrepov karantene, saj je virus neizprosen

Prlekija-on.net, nedelja, 19. april 2020 ob 08:539
Partner je zapisal, da ni kazala nekih resnih težav

Partner je zapisal, da ni kazala nekih resnih težav

V UKC Maribor so zabeležili tri smrtne primere zaradi bolezni covid-19. Zadnja naj bi bila komaj 49-letna Lidija, ki se je tam zdravila skupaj s partnerjem in svojo mamo. Kot je na svojem Facebook profilu sporočil 49-letni partner, sta njena 82-letna mama in on boj z boleznijo dobila, ona žal ne.

"Naj bo to opomin, ki ignorirate ta smrtonosen zahrbtni virus," je ob tem zapisal ter dodal, da na tem mestu apelira na vlado Republike Slovenije, premierja, vse ministre, tudi na predsednika države, da naj še ne ukinjajo ukrepov karantene. "Naj vam po to opomin, virus je neizprosen", doda in opiše, da nihče ne ve zakaj, kje, kako in kdo je bil v stiku z njimi ter zakaj so samo oni okuženi, oba 49-letnika in 82-letna mama partnerke. "Nihče daleč okrog nas, v celotnem kraju, moji službi, ni niti malo kazal znakov oz. bil bolan," je zapisal.

Partner: ni kazala nekih resnih težav

Kot je še zapisal, je njegova partnerka bila "polna življenja in energije, ni kazala nekih resnih težav, vendar se je kljub temu njeno stanje rapidno poslabšalo v samo nekaj dneh, midva z omo pa sva oba brez resnih posledic."

"Še enkrat prosim vse, resnično vam polagam roko na srce, nehajte obračati hrbta ljudem, ki potrebujejo pomoč in ne kažite prsta za nekom, ker ta virus ne izbira, prav tako še ni pomoči, če ga dobite, preživite samo tisti z blažjo obliko s povečanim imunskim sistemom. Tudi jaz sem bil pljučni bolnik, vendar sem premagal ta virus, tako da je upanje za vse, žal pa tega moja ljubezen te možnosti več nima, naj pa njen odhod ne bo zaman, naj bo opomin in šola za druge," je še ob tem zapisal.

Komentatorji so ob tem spraševali ali je za smrt kriv zgolj koronavirus ali tudi druge pridružene bolezni, partner pa je na to odgovoril: "Korona je neizprosno napadla vsa bolezenska stanja".

Moj zaklad, moja ljubezen, moje vse kar sem imel na tem svetu. Ne vem kaj bom zdaj, nevem zakaj se je moralo to zgoditi....

Objavil/a Tomaž Kurbus dne Četrtek, 16. april 2020


Več v Črna kronika