Ministrstvo za obrambo kupuje opremo za nadzor množic in nemirov. Pojasnjujejo zakaj.

Gre za 600 kompletov čelad z vizirjem, zaščitnih mask s torbico, ščitnikov za zaščito telesa in rokavice, 600 kosov gumijevk/tonf z držalom, 600 kosov gasilnih aparatov s torbico in 600 kosov ščitov za vzdrževanje javnega reda in miru.

Prlekija-on.net, petek, 24. april 2020 ob 22:182
Ministrstvo za obrambo kupuje opremo

Ministrstvo za obrambo kupuje opremo

Ministrstvo za obrambo je v petek, 24. aprila, objavilo naročilo za nakup zaščitne opreme za nadzor množic. S spletnega portala enaročanje, kjer je naročilo objavljeno in s katerim upravlja Ministrstvo za javno upravo, je razvidno, da se nabavlja 600 kompletov čelad z vizirjem, zaščitnih mask s torbico, ščitnikov za zaščito telesa in rokavice, 600 kosov gumijevk/tonf z držalom, 600 kosov gasilnih aparatov s torbico in 600 kosov ščitov za vzdrževanje javnega reda in miru.

Ob tem so se na socialnih omrežjih pojavila številna ugibanja in razlage, zakaj se ta oprema kupuje. Ob tem se je odzval minister za obrambo Matej Tonin, ki je preko Twitterja zapisal, da Slovenska vojska v domovini policijskih pooblastil nima, zato ta oprema doma ne bo uporabljena. Oprema naj bi bila namenjena pripadnikom Slovenske vojske, ki delujejo v mednarodni operaciji Kfor na Kosovu.

Nakup omenjene opreme so načrtovali že v preteklem letu

Pojasnilo so objavili tudi na Ministrstvu za obrambo: "V zvezi z zapisi na socialnih omrežjih, da Slovenska vojska kupuje opremo za obvladovanje množic, želimo pojasniti da z omenjenim javnim naročilom zanavljamo zaščitno opremo in opremo za obvladovanje množic za pripadnike Slovenske vojske na mednarodnih operacijah in misijah.

To je zlasti oprema za pripadnike Slovenske vojske, ki delujejo v mednarodni operaciji Kfor na Kosovu. Dosedanjo opremo smo kupili pred več leti in je že zelo iztrošena. Nakup omenjene opreme je bil načrtovan že v preteklem letu," so zapisali.



Več v Slovenija