V Ljutomeru in okolici prvomajska budnica bo!

Pri Pihalnem orkestru KD Ivan Kaučič Ljutomer si želijo si, da se tradicija kljub vsemu ohrani, zato letošnja budnica bo. Na pomoč in k sodelovanju jim bodo priskočili gasilci PGD Ljutomer.

Prlekija-on.net, sreda, 29. april 2020 ob 09:07
Budnica bo letos zvenela iz gasilskih vozil

Budnica bo letos zvenela iz gasilskih vozil

Prvomajska budnica je za godbenike Pihalnega orkestra KD Ivan Kaučič Ljutomer vsako leto bila polna pričakovanj in veselja. "Obžalujemo, da letošnjega praznika ne bomo mogli preživeti skupaj z vami in vas navsezgodaj prebuditi. Želimo si, da se tradicija kljub vsemu ohrani, zato letošnja budnica BO!" pravijo v orkestru.

Na pomoč in k sodelovanju jim bodo priskočili gasilci PGD Ljutomer, ki bodo s svojim vozilom širili njihove koračnice po Ljutomeru in okolici.

Ne glede na to, da tokratni scenarij ne bo enak preteklim, pa bodo tudi gasilci veseli kakšnega okrepčila, kot so ga iz strani prebivalcev bili vedno veseli tudi godbeniki. Pri tem ravnajte v skladu z navodili NIJZ ob epidemiji COVID-19 v RS.

Lanska prvomajska budnica v Ljutomeru

Prvomajsko budnico bomo letos poslušali prek radijskih valov in jo igrali na balkonih in dvoriščih


Budnica v Ljutomeru
Budnica v Ljutomeru bo letos potekala nekoliko drugače

Da pa godbeniki ne bodo ostali popolnoma "brez tona", so se odločili, da bodo kot posamezniki sodelovali v vseslovenski prvomajski z(godbi), ki ga organizirajo JSKD, RTV Slovenija ter Zveza slovenskih godb. Tako se bodo 1. 5. ob 5.55 na radijskih sprejemnikih priključili jutranjemu programu Vala 202 in ob 6.00 v živo zaigrali za vse sosede.

"Hvala vam dragi prijatelji in ljubitelji naše glasbe, za vašo podporo in razumevanje ter obilo užitka v prvomajskih melodijah! Se vidimo prihodnje leto, našim gasilcem pa iskena hvala za pomoč!", še ob tem dodajajo.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje