SB Ptuj: Prihoda okuženih nismo zavrnili, žal pa je to javnost spregledala. Tega se zavedamo in to tudi obžalujemo.

V SB Ptuj so v desetih točkah objavili pojasnila, ki naj bi odpravila vse dvome v zvezi z dogodki o preselitvi varovancev DSO Ljutomer

Prlekija-on.net, sobota, 30. maj 2020 ob 11:39
V SB Ptuj pojasnjujejo dogodke v zvezi o preselitvi varovancev DSO Ljutomer

V SB Ptuj pojasnjujejo dogodke v zvezi o preselitvi varovancev DSO Ljutomer

Kot je znano, je ob koncu aprila bila namera Ministrstva za zdravje, da v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj premesti okoli 40 okuženih s koronavirusom iz Doma starejših občanov Ljutomer. 21. aprila so sicer na tiskovni konferenci po nekaterih burnih odzivih potrdili, da bi ptujska bolnišnica postala covid bolnišnica, a stanovalcev pozneje niso premeščali, saj je minister za zdravje Tomaž Gantar dejal, da se s pristojnimi v bolnišnici nima več kaj pogovarjati, če ne želijo razumeti, zakaj bi bila selitev potrebna.

V SB Ptuj so sedaj objavili pojasnila, kjer so zapisali, da "kljub dobrim namenom, da ključnim javnostim pojasnimo spremembe organizacije, se je v izredno kratkem času, ki smo ga imeli na voljo, izbrani način komunikacije izkazal kot ponesrečen in neprimeren. Dejstvo je, da prihoda okuženih nismo zavrnili, žal pa je to javnost spregledala. Tega se zavedamo in to tudi obžalujemo."

DSO Ljutomer

Oskrbovancev iz DSO Ljutomer ne bodo premeščali v ptujsko bolnišnico, sedaj se omenja Ormož


V domovih za starejše osebe je do 20. maja umrlo 52 odstotkov vseh umrlih v državi, dodatnih 29 odstotkov so prispevale smrti stanovalcev, ki so umrli v bolnišnicah

»Premeščanje okuženih starostnikov v bolnišnico samo zato, ker so okuženi z novim koronavirusom, ni smiselno«


SB Ptuj: Naša komunikacija z javnostjo v tej zadevi ni bila popolna

Zainteresirano javnost tako želijo obvestiti, da so na naslova Sveta zavoda in Ministrstva za zdravje predložili zahtevano uradno razlago vseh okoliščin povezanih s sklicem tiskovne konference 21. aprila, ki so jih člani Sveta ocenili kot neprimerne.

"Popolnoma se strinjamo z oceno Sveta in iskreno obžalujemo, da je prišlo do komunikacijskih napak povezanih z dogodkom selitve varovancev DSO Ljutomer v SB Ptuj. Naša komunikacija z javnostjo v tej zadevi ni bila popolna. Ko za nazaj gledamo na dogodke vemo, da bi danes h komunikaciji pristopili na drugačen način.

Vodstvo bolnišnice prevzema odgovornost za izvedbo tiskovne konference, ki je 21. 4. 2020 potekala pred bolnišnico. Izvedena je bila na osnovi pobude ključnih zainteresiranih strani, s ciljem, da se, v skladu z dogovorom z Ministrstvom za zdravje, hitro obvesti javnost glede organizacije oddelka COVID 19 v bolnišnici ter vsega, kar bi sledilo.

Kljub dobrim namenom, da ključnim javnostim pojasnimo spremembe organizacije, se je v izredno kratkem času, ki smo ga imeli na voljo, izbrani način komunikacije izkazal kot ponesrečen in neprimeren. Dejstvo je, da prihoda okuženih nismo zavrnili, žal pa je to javnost spregledala. Tega se zavedamo in to tudi obžalujemo.

Javnosti predstavljamo jedrnat odgovor na večkratne obtožbe in nejasnosti, ki so na dogajanja v SB Ptuj vrgle drugačno luč," so zapisali.

V spodnji infografiki objavljamo vsa pojasnila ptujske bolnišnice, na ogled so tudi v tem dokumentu. Ob pojasnilih so zapisali, "da so to prave informacije o dogodkih. Ljudje, ki delamo v naši bolnišnici, tako kot naši pacienti, prihajamo iz številnih slojev življenja, različnih mest, različnih političnih strank, vendar vsi delamo in sodelujemo. Tudi zdaj se moramo posvetiti temu za kar smo dejansko tukaj: zdraviti in pomagati ljudem. Upamo, da bo javnost, po tej razlagi, naše zdravnike in naše paciente pustila da zadihamo, da bomo lahko nadaljevali naše poslanstvo."

Pojasnila SB Ptuj

Splošna bolnišnica Ptuj DSO Ljutomer »posodila« dvanajst zdravstvenih delavcev

Splošna bolnišnica Ptuj DSO Ljutomer »posodila« dvanajst zdravstvenih delavcev




Več v Gospodarstvo