Opozorila, da nam grozi drugi val epidemije novega koronavirusa

Premier Janez Janša: Z odpiranjem meja se tveganje uvoza novih okužb hitro povečuje. Vodja svetovalne skupine za covid-19 Bojana Beović pa ob potrjenih okužbah z novim koronavirusom opozarja, da so se ljudje očitno preveč sprostili.

Prlekija-on.net, sreda, 17. junij 2020 ob 18:26
V zadnjih dneh se v Sloveniji ponovno pojavljajo posamezne okužbe s koronavirusom

V zadnjih dneh se v Sloveniji ponovno pojavljajo posamezne okužbe s koronavirusom

"Z odpiranjem meja po Evropi in obnavljanjem medcelinskih povezav se tveganje uvoza novih okužb hitro povečuje," je zapisal premier Janez Janša na družbenem omrežju twitter. Navedel je tudi, da bodo "vsi veljavni ukrepi ponovitev epidemije preprečili le, če se bodo dosledno izvajali. Sicer bodo nove omejitve neizogibne." Predsednik vlade je ob tem dodal ključnik #Zmoremo.

V zadnjih dneh se v Sloveniji ponovno pojavljajo posamezne okužbe s koronavirusom. Vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović ob potrjenih okužbah z novim koronavirusom opozarja, da so se ljudje očitno preveč sprostili. Čeprav gre v večini za vnose virusa iz tujine, je po njeni oceni situacija kritična, saj bi teh nekaj novih vnosov lahko v prihodnje povzročilo nekaj deset novih primerov, je opozorila.

V ponedeljek so v Sloveniji potrdili okužbo pri treh osebah, v torek so bili pozitivni štirje vzorci, skupno pa je do danes 1503 potrjenih okužb. V bolnišnici sicer ostaja sedem bolnikov s to boleznijo, od njih eden na oddelku za intenzivno terapijo.

Število okužb iz dneva v dan spet raste

Število okužb spet raste, v torek zabeležili štiri