64-letni kolesar odvzel prednost 31-letnemu motoristu. Oba sta na kraju umrla.

Kolesar se je na regionalno cesto vključeval po dovozni poti iz smeri kolesarske steze, čeprav je pred križiščem, z njegove desne strani postavljen prometni znak »ustavi«.

Prlekija-on.net, petek, 26. junij 2020 ob 10:33
Trčenje je bilo za oba usodno

Trčenje je bilo za oba usodno

Poročali smo že o prometni nesreči, ki se je zgodila v četrtek in kjer sta dve osebi izgubili življenje. Iz PU Maribor so sedaj še sporočili, da je v četrtek, okoli 18.05 31-letni moški vozil motorno kolo po regionalni cesti iz smeri Kidričevega proti Lovrencu na Dravskem polju. V tistem trenutku mu je z njegove desne strani izsilil prednost 64-letni kolesar, ki se je na regionalno cesto vključeval po dovozni poti iz smeri kolesarske steze, čeprav je pred križiščem, z njegove desne strani postavljen prometni znak »ustavi«. Zaradi tega je motorist čelno trčil v levi bok kolesarja. Oba sta padla in kasneje na kraju prometne nesreče tudi oba umrla.

Prometna nesreča

V prometni nesreči umrla voznik motornega kolesa in kolesar


Ogled kraja prometne nesreče so opravili policisti Postaje prometne policije Maribor, pri ogledu pa je sodelovala tudi dežurna državna tožilka iz ODT na Ptuju.

Policisti bodo odredili sodnega izvedenca, ki bo skušal ugotoviti hitrost vožnje voznika motornega kolesa pred trčenjem. Po zaključku preiskave bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

Popoldan bo sledila še ena izjavo o prometni nesreči.

Na cestah na območju PU Maribor je v letošnjem letu v sedmih prometnih nesrečah IV. kategorije umrlo osem ljudi. V enakem obdobju lanskega leta je bilo takih nesreč šest, umrlo pa je šest ljudi.

KIDRIČEVO LOVRENC NA DRAVSKEM POLJU; 25.06.2020 18:18 PPO AED Lovrenc Ob 18.18 je v naselju Lovrenc na Dravskem...

Objavil/a 112 PTUJ dne Četrtek, 25. junij 2020
Policija

V dveh prometnih nesrečah umrla dva pripadnika Slovenske vojske




Več v Črna kronika