V Gornji Radgoni poteka prvi festival CestArt Gornja Radgona

Na različnih prizoriščih si je mogoče ogledati likovne, kiparske in fotografske razstave, kratke filme, glasbene in gledališke nastope

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. julij 2020 ob 08:24
Festival CestArt Gornja Radgona

Festival CestArt Gornja Radgona

Ta teden od 3. do 9. julija poteka prvi festival CestArt Gornja Radgona. Na različnih prizoriščih si je mogoče ogledati likovne, kiparske in fotografske razstave, kratke filme, glasbene in gledališke nastope. Mlajši se lahko že v dopoldanskih urah udeležijo brezplačnih ustvarjalnih delavnic, na ulicah pa bomo te dni srečevali artiste gledališke skupine Ana Desetnica. V petek popoldan nas je ob nekdanji stari carinarnici najprej pozdravila ena od organizatoric festivala Nuša Jakovljevič, nato nas je nagovoril še župan Gornje Radgone Stanislav Rojko.

Ta večer so se predstavili štirje umetniki. Fotograf Ivo Borko nas je vodil po razstavi fotografij, ki jih je posnel na svojih potovanjih po svetu. Akademski kipar Primož Pugelj je v galeriji na prostem inštaliral reliefno skulpturo, kipar Robert Jurak pa je k reki Muri pripeljal Panonske ribe. V galeriji Logar nam je profesor likovne vzgoje Zlatko Jakovljevič strokovno predstavil dela akademskega slikarja Lojzeta Logarja, ki jih dopolnjujejo fotografije in poezija njegovega sina Bonija Logarja. Vredno ogleda.

Podali smo se tudi čez mejo v Potrno v kulturni dom Pavlova hiša, kje so razstavili Jurakovo "Odisejevo barko".

Celoten program dogodkov najdete na FB strani CestArt Festival Gornja Radgona.

JuLijana



Več v Kultura in izobraževanje